Näin takapuolesi kärsii toimistotyössä

Kahdeksan tuntia päivässä istumatyötä tekevän takapuoli on koetuksella koko tämän työuran ajan. Tel Avivin yliopistossa toteutetussa tutkimuksessa todetaan, että rasvasolut pakkautuvat paljon istuvien ja vähän liikkuvien takamukseen.

Sen lisäksi, että peppu pysyy istumatyötä tekevillä koko päivän visusti tuolissa kiinni, on toimistotyöläisellä myös muita ongelmia, jos hän ei huolehdi itsestään riittävästi: takapuolen lihakset kutistuvat nopeasti, jos liikunnan määrä on liian pieni ja ruokavalio puutteellinen.

Näin ehkäiset ongelmat

Istumatyön aiheuttamia ongelmia on mahdollista estää yksinkertaisin tavoin.

Juo vettä

Työpöydän takana istuvat unohtavat usein juoda vettä ja napsivat sen sijaan vähän väliä sokerisia välipaloja. Pyri välttämään sokeria ja juo enemmän vettä työpäivän aikana.

Helli ihoasi syömällä oikein

Suojele ihosi elastisuutta syömällä tarpeeksi oikeanlaista rasvaa. Koita syödä kalaa ainakin kahdesti viikossa ja nauti omega-3-rasvahappoja.

Lisää liikuntaa

Toinen helppo keino hillitä leviämistä on arkiliikunta. Esimerkiksi portaiden kävely on loistaa hyötyliikuntaa, ja sitä on myös mahdollista harrastaa useimmilla työpaikoilla. Vielä tehokkaampaa siitä saa, jos harppoo kaksi rappusta kerralla. Muista jumpata ja venytellä myös työpisteelläsi työpäivän aikana.

Suositeltavia liikuntalajeja leveästä takamuksesta kärsiville ovat vauhtilajit kuten koripallo, salibandy, squash ja tennis.

Kuivaharjaa

Kuivaharjaaminen parantaa ihon verenkiertoa ja hillitsee rasvan kerääntymistä vääriin paikkoihin.

Lähde: Daily Mail

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest