Tuore tutkimus todistaa: Sokerilimut lihottavat luultua enemmän

Uudet tutkimustulokset paljastavat, että virvoitusjuomat ovat voimakkaasti syynä yhä kasvavaan ylipaino-ongelmaan. Limonadien juominen nimittäin kasvattaa ihmisten perinnöllistä lihomisriskiä.

Vuosikymmeniä kestäneessä tutkimuksessa seurattiin yli 33 000 amerikkalaista. Tuloksista selviää, että sokeroitujen virvoitusjuomien käyttö on erityisen vahingollista niille, joiden perintötekijät aiheuttavat painonnousua.

Mitä enemmän sokeroituja juomia kulutettiin, sitä suurempi vaikutus ihmisten geeneillä oli ylipainon kasvamisessa. Kalorivapaiden vaihtoehtojen antaminen lapsille ja nuorille sokeristen juomien sijasta vähensi heidän painonnousuaan.

Tutkimuksen mukaan sokeriset juomat aiheuttavat ihmisille lisäkiloja riippumatta siitä, miten epäterveellisesti ihminen muuten elää, syökö hän liikaa ja kuntoileeko liian vähän.

Lähde: The Huffington Post

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest