Nyt se on tutkittu: Tulinen ruoka saattaa pidentää ikää

Kiinalaisten tulokset perustuvat 200 000 miehen ja 290 000 naisen seitsenvuotiseen seurantaan. Seurannan aikana heistä 20 000 menehtyi.

Kun tutkijat yhdistivät tiedot osallistujien ruokavalioista tietoihin kuolleisuudesta, he havaitsivat voimakkaasti maustettuja ruokia päivittäin nauttivien kuolleisuuden 14 prosenttia alhaisemmaksi kuin osallistujien, jotka eivät syöneet chiliruokia lainkaan. Yhteys havaittiin myös osallistujilla, jotka söivät chiliruokia vain muutaman kerran viikossa, mutta yhteys oli heikompi.

Chiliruokiin liitetyt terveyshyödyt voivat johtua chilin sisältämästä kapsaisiinista, joka on yhdistetty monenlaisiin suotuisiin terveysvaikutuksiin. Kapsaisiinia ja chiliä koskevat tutkimustulokset ovat silti vähäisiä ja puutteellisia. Tutkijat huomauttavat, ettei myöskään heidän nyt julkaisemastaan tutkimuksesta voi päätellä johtuiko alhaisempi kuolleisuus juuri chilistä ja mausteisesta ruoasta vai kuvastavatko ne vain osallistujien muun ruokavalion ja elintapojen vaikutuksia.

Tutkimus julkaistiin British Medical Journalissa.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest