Ottiko painonpudotus takapakkia? Älä tee näitä virheitä!

Joskus painonpudotuksessa saattaa tulla takapakkia. Tärkeää on, ettet hätäänny, luovuta tai sorru seuraaviin Women’s Healthin listaamiin virheisiin.

Älä jätä aterioita väliin

Aterioiden väliin jättäminen ei takaa pitkäkestoisia tuloksia. Jos jätät syömättä ruoka-aikaan, kärsit pian niin kovasta nälästä, että houkutukset hiipivät väkisinkin mieleesi, jolloin sinun on helppo sortua ahmimaan roskaruokaa tai makeita herkkuja. Verensokeri on hyvää pitää tasaisena syömällä säännöllisesti.

Keskity tulevaan

Älä soimaa itseäsi epäonnistumisesi takia. Tutkimusten mukaan itseään kannattaa tsempata, se auttaa todella onnistumaan tavoitteissa. Keskity siis tulevaan ja mieti, millaisia hyviä valintoja aiot tästä eteenpäin tehdä.

Älä tuhlaa rahojasi

Hyväksy, että laihtuminen vaatii aikaa, eikä tapahdu hetkessä. Älä siis osta uusia vaatteita hurjilla summilla ja pety heti kuukauden päästä, kun et vielä mahdukaan niihin. Ole realisti, ja osta itsellesi muutama uusi vaatekappale motivaatioksi, jos himoitset niitä, mutta muista, että tavoitteiden saavuttaminen vaatii aina aikaa.

Punnitse kerran viikossa

Älä punnitse itseäsi pakonomaisesti kahta kertaa päivässä. Kerran viikossa punnitseminen riittää ja antaa sinulle realistisemman kuvan painosi kehityksestä.

Älä liioittele liikunnan kanssa

Älä ryhdy järjettömälle liikuntakuurille ja aja itseäsi ylikuntotilaan liikkumalla holtittomia määriä. Älä myöskään lopeta liikkumista. Liiku säännöllisesti, ja muista, että se tukee painonpudotusta ja hyvinvointia, mutta elämäsi ei voi pyöriä pelkän liikunnan ympärillä.

Huolehdi monipuolisesta ruokavaliosta

Älä keskity siihen, mitä et voi syödä. Keventäjän ruokavalio ei perustu kieltäytymiselle, kunhan pysyt kohtuudessa. Terveellinen ruokavalio on monipuolinen ja sisältää oikeassa suhteessa hiilihydraatteja, proteiinia ja rasvaa.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest