Stressi hankaloittaa laihduttamista – varo yleisiä virheitä!

Tutkimusten mukaan stressi saa erityisesti treenitaipaleensa alussa olevan ihmisen liikkumaan huomattavasti vähemmän. Stressi on yhteydessä myös muihin terveydelle haitallisiin ja keventämistä hidastaviin tapoihin, kuten lisääntyneeseen alkoholinkäyttöön ja ahmimistyyppiseen, suureen kertasyömiseen.

Stressaantunut ihminen voi myös sortua helposti näihin Women’s Healthin listaamiin tapoihin.

Stressaatko jo etukäteen jotain tiettyä tapahtumaan tai päivää? Tuoreen tutkimuksen mukaan pelkkä tulevan, stressaavan tapahtuman ajatteleminenkin voi saada sinut syömään normaalia enemmän kasvattamalla niin sanotun nälkähormonin, greliinin tuotantoa. Yritä siis keskittyä nykyhetkeen, äläkä murehdi asioita etukäteen.

Myös ruokailut jäävät stressaantuneelta helposti väliin. Aterioiden väliin jättäminen ei ole kuitenkaan koskaan fiksua. Se hidastaa aineenvaihduntaa ja kasvattaa riskiä myöhemmin päivän aikana tapahtuvalle ahmimiselle. Alhainen verensokeri voi myös saada sinut tuntemaan itsesi entistä stressaantuneemmaksi.

Suunnittele syömisiäsi jo etukäteen, ja tee kauppareissut ostoslistan kanssa. Stressaantuneena tartut nimittäin helpommin epäterveellisiin, nopeisiin vaihtoehtoihin. Kiinnitä huomiota myös kofeiininsaantiisi. Kofeiini voi tuntua tarpeelliselta piristäjältä, joka pitää sinut käynnissä, mutta kahvinjuonti on syytä pitää kohtuullisissa lukemissa. Erään tutkimuksen mukaan yli viiden kupillisen juominen päivässä saattaa olla yhteydessä painonnousuun ja insuliiniongelmiin. Mikäli käytät kahvissasi maitoa ja sokeria, tulee kupillisista myös aimo annos kaloreita.

Stressi häiritsee usein myös unta, mikä voi hankaloittaa keventämistä. Hyvät ja riittävät yöunet voivat edesauttaa laihtumista pitämällä aineenvaihdunnan kunnossa ja estämällä kehoa varastoimasta liikaa rasvaa itseensä. Yritä siis mennä ajoissa nukkumaan.

Hyvää unta taas edistää liikunta, joka on stressaantuneena helppo jättää välistä, koska aikaa sille ei tunnu löytyvän. Älä kuitenkaan sorru tähän, sillä liikunta alentaa stressitasoja. Myös ne liikuntakerrat, jolloin joudut pakottamaan itsesi liikkeelle, auttavat tutkimusten mukaan ehkäisemään hermostuneisuutta ja stressiä.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest