Syötkö tarpeeksi kuituja? Niiden avulla voit välttyä tältä

Tulokset julkaistiin arvostetussa Stroke-lehdessä, ja niiden perusteella sairastumisriski pienenee noin 7 prosenttia jokaista 7 gramman päivittäistä kuituannosta kohden. Tämän verran kuitua saa esimerkiksi muutamasta hedelmästä ja annoksesta täysjyväpastaa.

Tutkijat pitävät todennäköisenä, että kuituun liitetty suojavaikutus on suurempi henkilöillä, joilla on jo monia aivohalvauksen riskitekijöitä. Kuitupitoisen ruoan painottaminen olisikin paikallaan etenkin heille, tutkijat kirjoittavat.

Havainnot perustuvat kahdeksan aivohalvaustutkimuksen aineistoihin ja niiden yhteisanalyysiin.

Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest