Tutkimustulos todistaa: Tämän virheen tekemällä voit saada jopa 50 prosenttia enemmän kaloreita!

Tasainen ateriarytmi on painonhallinnassa tärkeää, mutta hieman eri syystä kuin usein luullaan. Merkittävin syy tasaisen ruokailurytmin suositteluun on syömisen parempi hallinta.

Tätä käsitystä tukee myös amerikkalainen tutkimus, jonka mukaan ihminen alkaa nälässä himoita rasvaista ruokaa. Tutkimuksessa selvitettiin, miten aterioiden väliinjättäminen vaikuttaa ihmisen ruokailutapoihin vertaamalla kahden tutkimusryhmän tekemiä aamiaisvalintoja.

Toinen tutkimusryhmä oli syömättä edellisestä illasta alkaen, kun taas toiset saivat syödä tavalliseen tapaansa. Aamulla ryhmät saivat valita  joko hiilihydraattipitoisen, proteiinipitoisen tai kasvispainotteisen aamiaisvaihtoehdon.

Tutkimusryhmien aamupalavalinnoissa havaittiin selkeä ero: paastonneista yli puolet hyökkäsi rasvaisen ruoan kimppuun, mutta vain yksi henkilö vähemmän nälkäisestä ryhmästä valitsi tämän ruoan. Loppujen lopuksi nälkäisempi tutkimusryhmä söi jopa 50 prosenttia kaloreita enemmän aamiaisen aikana.

Tutkimustulos vahvistaa käsitystä siitä, että on hyödyllisempää syödä säännöllisesti kuin paastota tai jättää aterioita väliin kiireisinä aikoina.

Tykkää Keventäjistä Facebookissa!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest