Uusi mittaustapa paljastaa todellisen lihavuuden ja ennustaa ennenaikaiset kuolemat

Tutkimustulosten mukaan painoindeksin ja vyötärönympäryksen yhdistävä mittaustapa on aikaisempia indeksejä parempi keino ennustaa mahdollisia ennenaikaisia kuolemantapauksia. New Yorkin City Collegessa toteutetussa tutkimuksessa analysoitiin 14 000 amerikkalaisen ylipainoa.

Painoindeksiä on kritisoitu sen antamien ristiriitaisten tulosten vuoksi, sillä se mittaa ainoastaan koko kehon rasvapitoisuutta eikä painoindeksin sen avulla voi erottaa kehon lihasten määrää. Jos esimerkiksi hyvin lihaksikas henkilö mittaa painoindeksinsä, tulos voi vaikuttaa siltä että henkilö on ylipainoinen.

Tutkijat pitävätkin uutta mittaustapaa parempana terveydelle haitallisten tulosten huomaamiseen.

– Tutkimustulokset uudesta mittaustavasta antavat viitteitä siitä, että vyötärön ympärysmitan, painon ja muiden kehon mittojen selvittämisen avulla voidaan kehittää kuolemisriskiä paremmin arvioivia indeksejä, tutkija Nir Krakauer toteaa.

Keventäjien päiväkirjan avulla voi helposti seurata painosi kehitystä. Liity nyt jäseneksi!

Tykkää Keventäjistä Facebookissa!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest