Vahvista luitasi – suosi näitä ruokia maitotuotteiden lisäksi

Maitotuotteet ja kalsium ovat tärkeitä luiden hyvinvoinnille ja vahvuudelle. Osteoporosis Internationalissa julkaistu tutkimus osoittaa, että myös vihanneksista ja hedelmistä löytyvät kaliumsuolat bikarbonaatti ja sitraatti tekevät hyvää luille.

Tutkijat analysoivat 14:ää tutkimusta, joissa osallistujille annettiin kaliumsuoloja määrä, joka vastaa 7–8 annosta hedelmiä ja kasviksia päivässä.

Kalium-rikkaita vihanneksia ovat muun muassa pinaatti, avokado, bataatti, punajuuri, appelsiini ja edamame-pavut. Tummanvihreät lehtivihannekset ovat erityisen hyviä kaliumin lähteitä. Ne sisältävät kaliumin lisäksi myös kalsiumia, magnesiumia ja K-vitamiinia.

Vaikka kaliumsuoloilla luita vahvistavia ominaisuuksia onkin, muistuttavat tutkijat, ettei maitotuotteita kannata jättää pois ruokavaliosta uusien tutkimustulosten takia, sillä kasvikset ja hedelmät eivät todennäköisesti riitä vahvistamaan luita yksinään tarpeeksi.

Lähde: Prevention.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest