Yleinen virhe saa vaakaluvut nousuun – Ethän sorru tähän?

Laihdutuskuurilla olevien kannattaisi kiinnittää syömiensä ruokien lisäksi huomio syömisnopeuteen. Syömällä nopeasti ihminen tulee helposti syöneeksi enemmän kuin tarvitsisi, tuore tutkimus osoittaa. Havainto on mielenkiintoinen, sillä se viittaa syömisnopeuden vaikuttavan siihen miten paljon energiaa ihminen ateriallaan tankkaa.

Tutkijoiden havainnot perustuvat 22 tutkimuksen yhteisanalyysiin. Tutkimuksissa koehenkilöitä oli pyydetty syömään nopeasti tai hitaasti ja heidän energiansaantinsa mitattiin.

Analyysissa ilmeni, että hitaasti syödessään osallistujat saivat vähemmän energiaa kuin hotkiessaan, mutta syömisnopeus ei vaikuttanut siihen miten kylläisiksi koehenkilöt itsensä tunsivat aterian päätteeksi tai runsaat kolme tuntia myöhemmin.

Tulokset viittaavat syömisnopeuden olevan mahdollisesti yksi keino kontrolloida energian saantia. Hitaasti syödessä elimistö ehtii paremmin viestiä olevansa kylläinen, jolloin ihminen lopettaa syömisen. Nopeasti syövät ehtivät hotkia enemmän ennen kuin tulevat kylläisiksi.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest