Valmistuaika: 60 min
Annoksia: 12 (1 annos= 2 palaa)
207 kcal per annos
Ainekset:
3 dl rasvatonta maitoa
30 g hiivaa
0.75 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 dl Nalle kaura&ruis puurohiutaleita, kuitua 15%
5.5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
0.5 dl kasvirasvavalmistetta, pullomargariinia
Taikinan taputteluun:
1 rkl hiivaleipävehnäjauhoja
Pinnalle:
1.5 l mustikkaa
3 rkl perunajauhoja
0.75 dl sokeria
Valmistusohje:
Murusta hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon sokeri ja ripaus suolaa sekä puurohiutaleet. Lisää vähitellen joukkoon loput jauhot samalla vatkaten haarukkavatkaimella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää rasva loppuvaiheessa. Taikina saa olla löysää. Anna taikinan levähtää 10 minuuttia liinan alla lämpimässä, jos on aikaa. Tai kaada se heti leivinpaperoidulle isolle uunipannulle/pelllille ja levitä ensin lastalla jonkin verran. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele taikina isoksi, tasaiseksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota 10-15 minuuttia lämpimässä paikassa.
Sekoita sillä välin perunajauhot ja sokeri mustikoiden joukkoon. Mustikoita voi olla enemmän tai vähemmän saaliin mukaan tai ostettujen pakastemustikkapussien mukaan. Levitä mustikat piirakkapohjalle ja kypsennä 200 asteessa 16-20 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla.
Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista työlaudan päällä. Pellillisestä tulee 12 isoa palaa tai 24 pientä palaa.
VINKKI: Jos haluat valmistaa pienemmän annoksen, tee 1½ dl:n taikina. Se riittää halkaisijaltaan 24-26 cm:n metalliseen tai keraamiseen piirakkavuokaan. Kypsennä keraamisessa vuoassa paistuva piirakka alimmalla ritilätasolla.
VINKKI: Voit käyttää pohjaa myös muiden kuten puolukka-, omena-, -ym. piirakoiden pohjataikinaksi.
Resepti ja kuva: Kati Nappa
Lisää maistuvia ja keveitä reseptejä löydät Keventäjätpalvelusta. Liity nyt!