Annoksia: 24 kpl
Energiapitoisuus: 166kcal/annos
Ainekset:
3 dl omenatäysmehua
200 g kermaviiliä, vähälaktoosinen, 3,5% rasvaa
50 g hiivaa
1 tl ruokasuolaa
0.75 dl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
125 g ruusunmarjasosetta
1 dl ruishiutaleita
1 dl ruisleseitä
5 dl ruisjauhoja
7 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl auringonkukansiemeniä
Valmistusohje:
Sekoita omenamehu ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, öljy, hunaja ja ruusunmarjasose.
Lisää hiutaleet, leseet ja jauhot erissä ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja jaa se 24 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota vielä noin 15 minuuttia.
Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Resepti ja kuva: Krista Niiniharju
Lisää herkullisia reseptejä löydät Keventäjät-palvelusta. Liity nyt!