Kaali on todella edullinen ja ravintorikas raaka-aine, jota on saatavilla ympäri vuoden. Alkukesästä varhais- ja kesäkaalit ovat parhaimmillaan, syksyn tullen nautitaan puolestaan kerä- ja ruusukaaleista. Lue kolme syytä, minkä vuoksi sinun kannattaa lisätä kaalia ruokavalioosi.
Kaali auttaa laihtumaa
Kaalissa on vain vähän kaloreita, mutta se täyttää vatsaa tehokkaasti. Sadassa grammassa kaalia on vain noin 22 kaloria. Kaali sisältääkin vain vähän hiilihydraatteja, mutta paljon vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua. Tämän vesi- ja mineraalipitoisen vihanneksen syöminen kiihdyttää aineenvaihduntaa, ja auttaa kehoa poistamaan tehokkaasti ylimääräistä nestettä.
Kaali tukee ruoansulatusta
Kaali on hyväksi ruoansulatukselle, sillä sen runsas kuitupitoisuus pitää ruoansulatuksen toiminnassa. Kaalin on todettu auttavan ihmisiä, jotka kärsivät ummetuksesta, vatsahaavasta tai närästyksestä. Kaali sisältää sekä liukenevaa että liukenematonta kuitua, joilla on merkitystä kolesterolitason alenemisessa. Kaalilla on myös puhdistavia ominaisuuksia, sillä se poistaa kehosta tehokkaasti myrkyllisiä yhdisteitä.
Kaali pitää terveenä
Kaalin sisältämät glukosinolaatit suojaavat sydän- ja verisuonitaudeilta, sekä taistelevat syöpää vastaan. Kaalin korkea C-vitamiinipitoisuus ja flavonoidit puolestaan tukevat tehokkaasti kehon vastustuskykyä ja edistävät terveyttä. Kaali lujittaa myös luita, sillä se sisältää runsaasti kalsiumia. Jos syöt vain vähän kaalia, valitse lautaselle punakaali, sillä sen vitamiinipitoisuudet ovat korkeimmat.
Lähde: Popsugar