Asuessani omakotitalossa, nautin suunnattomasti siitä, kun nousin viikonloppuna aikaisin ylös, valmistin itselleni aamiaisen tarjottimelle muiden vielä nukkuessa. Tarjottimen kanssa pihalle aurinkoiseen kohtaan nauttimaan aamiaisesta, linnunlaulusta, luonnon kauneudesta – ja Hesarista.
Nauti kesällä aamiaiseksi paljon kauden marjoja ja kasviksia. Runsaasti kuitua sisältävät paahto- tms. tai itse leivotut sämpylät maistuvat vähärasvaisen juuston ja leikkeleiden kera. Myös graavi- ja kylmäsavukalat maistuvat aamiaisella. Aamiainen voi olla myös pelkästään iso lasillinen pirtelöä tai smoothia. Muna-aamiaiseen saat vaihtelua munan kypsennystavalla. Muna maistuu erilaiselta löysäksi keitettynä, paistettuna tai munakkaana. Pehmeä puuro hyväilee vatsaa. Puuroon ei kyllästy, kun vaihtelee hiutaleita, suurimoita ja jauhoja. Marjat, hedelmät ja esim. porkkana antavat puurolle uuden maun.
Aamiaista on joskus hauska lähteä nauttimaan luontoon vaikka pyöräilemällä. Pakkaa eväslaukkuun tai koriin esim. paljon kasviksia ja/tai marjoja, hedelmiä, hyvää leipää, jogurttia, keitettyjä munia, kylmää vettä, rasvatonta maitoa ja kahvia.
Kun syöt aamiaista ravintolassa, kerää kaikki mitä syöt kerralla lautaselle. Silloin voit mielessäsi laskea tai jopa kirjoittaa vähän ylös, mitä syöt. Jos käyt noutopöydän ääressä monta kertaa, energiaa kertyy helposti 1000-1500 kcal:n edestä. Pienestä croissantista tai muusta makeasta pikkupalasta voit myös nauttia täysin siemauksin, kunhan muistat kokonaisuuden. Ja runsaasti liikkumallahan voit kuluttaa niiden kalorit!
Reseptejä:
Porkkanapuuro aamiainen
Jogurtti-Oatibixaamiainen
Hellepäivän aamiainen
Kylmä mansikka-chokomintkahvi
Mansikkamunapirtelö
Marjamunakas
Persilja/pinaatti/nokkosmunakas aamiainen
Paistettu kananmuna-aamiainen
Muna-voileipäaamiainen
Viiliä ja täysjyvämysliä aamiainen