Raikkaita ja kevyitä juomia kesäjanoisille

Anna vedelle raikkautta, väri-iloa ja vähän makuakin helpoilla konsteilla:

• Jäätee ja yrttijuomat (teet) ovat perinteisiä kesäjuomia ja ovat kalorittomia ilman sokeria.
• Mausta kylmä vesi hedelmäpaloilla kuten omenalohkoilla, sitruunalohkoilla tai viipaleilla tai limelohkoilla.
• Lisää veden joukkoon yrtinoksia esim. minttua, piparminttua, sitruunamelissaa tai basilikaa yksinään tai yhdessä hedelmälohkojen kera.
• Anna kurkkuviipaleiden raikastaa vesi vihreydellään
• Eriväriset marjat tekevät vedestä hauskan näköistä. Tyttäreni tarjosi muutama viikko sitten ristiäisissä eri marjoilla raikastettuja vesiä. Ne maistuivat niin hyvin sekä aikuisille että lapsille, että kannuja sai olla jatkuvasti täyttämässä. Hyviä marjoja ovat kovakuoriset marjat kuten karpalo, puolukka, musta- ja punaherukka ja tyrni, mutta kyllä vadelmat ja mansikatkin sopivat.
• Pidä hedelmäpaloilla, marjoilla tai kurkulla maustettu kannu jääkaapissa. Lisää joukkoon jääpaloja, kun viet juoman ulos.
• Hedelmäpalat, kurkku, yrtit ja marjat antavat vedelle myös vähän makua – se ei maistu hanavedelle!

Entisaikaan heinäpellolla oli janojuomana vedellä jatkettu kirnupiimä. Eli puolet vettä ja puolet piimää. Raikasta, kevyttä ja vähän ravitsevaakin. Kokeile sitä tai vähän kaloripitoisempaa ja ravitsevampaa juomaa lisäämällä rasvattoman piimän tai jogurtin joukkoon kolmannes appelsiini- tai muuta mehua ja kolmannes vettä.

Raikkaita sakeita juomia saat sauvasekoittimella marjoista kuten mansikoista tai hedelmistä kuten vesi- tai muusta melonista ja kylmästä vedestä. Lisää lopuksi joukkoon muutama jääpala. Jos käytössäsi on hyvä tehosekoittaja, voit lisätä joukkoon myös jääpaloja murskaantumaan.

Lisää juomien reseptejä löydät hausta. Kun ruksaat kohdan juoma, saat yli 30 erilaista juomaa, joista suurin osa on aamiais- ja välipalajuomia.

Reseptejä:

Urheilujuoma -Mehiläisen pisto

Vesimelonijuoma

Vihreä viettelysjuoma

Porkkana-ananas-kurkku juoma

 

Kesällä tulee juoda riittävästi
Vesi on hyvä janojuoma ja sen voi maustaa marjoilla, yrteillä tai hedelmänpaloilla. Raikkaita, sakeita juomia taas saat sauvasekoittimella marjoista kuten mansikoista tai hedelmistä kuten vesimelonista ja kylmästä vedestä.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest