Tutkimuksessa selvitettiin erilaisten ravintokuitujen ja proteiinien sekä niiden rakenteen vaikutusta ruokahaluun.
Sen mukaan ruoan koostumus ja rakenne vaikuttavat hormonien eritykseen, mikä puolestaan vaikuttaa ruoansulatuskanavan toimintaan ja ruokahaluun.
Etenkin kuitujen geelimäisellä rakenteella ja ruoan kiinteällä olomuodolla on vaikutusta ihmisen ruokahaluun. Vaikutukset riippuivat kuitenkin myös tutkitusta tuotteesta. Useimmin kuidun mukana olo tuotteessa tai tuotteen kiinteämpi olomuoto lisäsivät kylläisyyden tunnetta.
Ruoan rakenteen vaikutuksista ruokahalun säätelyyn saatiin tuoretta tietoa terveystieteiden maisteri
Kristiina Juvosen väitöstutkimuksessa, joka tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa. Tutkimukseen osallistui nuoria, terveitä ja normaalipainoisia henkilöitä.
Tutkimustulokset vahvistavat käsitystä siitä, että ruoan koostumuksella, erityisesti sen kuitupitoisuudella, ja rakenteella on selvä vaikutus elimistön aterianjälkeiseen toimintaan.