Taas uusi syy, miksi aamupalaa ei kannata jättää väliin

Brittitutkimuksen mukaan aamupalan väliin jättäminen saa aivot kiinnostumaan rasvaisesta ruoasta ja syömään enemmän lounaalla, uutisoi BBC.

Tutkijoiden mukaan aamupalan väliin jättäminen vaikeuttaa painonpudotusta, koska aamupalan väliin jättänyttä kaloripitoiset ruoat houkuttavat normaalia enemmän.

Tutkimuksessa näytettiin 21 normaalipainoiselle magneettikuvauslaitteeseen kytketylle ihmiselle runsaasti kaloreita sisältävien ruokien kuvia. Ensimmäisenä päivänä tutkimushenkilöt eivät syöneet aamupalaa ennen kuvausta. Toisena päivänä he taas söivät suuren, 730 kaloria sisältävän aamupalan ennen tutkimusta.

Tutkimushenkilöiden aivoissa tapahtuva reaktio kaloripitoisten ruokien kuviin muuttui silloin, kun aamupala oli jäänyt heiltä väliin. Vähäkaloristen ruokien kohdalla näin ei tapahtunut.

Kun osallistujille tarjottiin tutkimuspäivän lopussa lounasta, he söivät viidenneksen enemmän kaloreita silloin, kun aamupala oli jäänyt väliin.

Tutkimustulokset esiteltiin neurotieteen konferenssissa Yhdysvalloissa.

Lähde: BBC

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest