Brittitutkimuksen mukaan aamupalan väliin jättäminen saa aivot kiinnostumaan rasvaisesta ruoasta ja syömään enemmän lounaalla, uutisoi BBC.
Tutkijoiden mukaan aamupalan väliin jättäminen vaikeuttaa painonpudotusta, koska aamupalan väliin jättänyttä kaloripitoiset ruoat houkuttavat normaalia enemmän.
Tutkimuksessa näytettiin 21 normaalipainoiselle magneettikuvauslaitteeseen kytketylle ihmiselle runsaasti kaloreita sisältävien ruokien kuvia. Ensimmäisenä päivänä tutkimushenkilöt eivät syöneet aamupalaa ennen kuvausta. Toisena päivänä he taas söivät suuren, 730 kaloria sisältävän aamupalan ennen tutkimusta.
Tutkimushenkilöiden aivoissa tapahtuva reaktio kaloripitoisten ruokien kuviin muuttui silloin, kun aamupala oli jäänyt heiltä väliin. Vähäkaloristen ruokien kohdalla näin ei tapahtunut.
Kun osallistujille tarjottiin tutkimuspäivän lopussa lounasta, he söivät viidenneksen enemmän kaloreita silloin, kun aamupala oli jäänyt väliin.
Tutkimustulokset esiteltiin neurotieteen konferenssissa Yhdysvalloissa.
Lähde: BBC