Päivittäinen hedelmän syöminen vaikkapa välipalana voi pienentää sydän- ja verisuonitautien riskiä jopa 40 prosentilla, osoittaa seitsemänvuotinen Kiinassa tehty tutkimus, johon osallistui lähes puoli miljoonaa henkilöä.
Tutkimukseen osallistuneet jaettiin viiteen ryhmään sen mukaan, miten usein he söivät hedelmiä. Vaihtoehdot olivat ei koskaan, kuukausittain, 1–3 kertaa viikossa, 4-6 kertaa viikossa ja päivittäin. Myös muut elintavat, kuten tupakointi ja alkoholinkäyttö otettiin huomioon.
Seitsemän vuoden jälkeen hedelmiä päivittäin syövillä oli 40 prosenttia pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin kuin heillä, jotka eivät syöneet hedelmiä lainkaan.
Tutkimuksen mukaan tuoreiden hedelmien syöminen voi vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä. Mitä enemmän hedelmiä syö, sitä enemmän riski pienenee. Lisäksi hedelmiä syövillä oli usein matalampi verenpaine.
Lähde: Womenshealthmag.com