Ruokavalio terveellisemmäksi helposti – kokeile näitä vinkkejä

Kasviksia joka aterialle

Syö jokaisella aterialla kasviksia, hedelmiä tai marjoja. Kasviksia pitäisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä, mikä voi olla vaikea täyttää, jos vihannekset kuuluvat vain lounaaseen ja päivälliseen. Valitse lautasellesi runsaasti eri värisiä vaihtoehtoja. Mitä laajempi värien kirjo, sitä monipuolisemmin saat ravintoaineita.

Käytä öljyä salaatinkastikkeena

Kalaa pitäisi syödä vähintään pari kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen. Sen lisäksi pehmeitä rasvoja on hyvä saada muutakin kautta. Öljy salaatinkastikkeena on tähän hyvä vaihtoehto.

Keventäjänäkin tarvitset joka päivä vähän hyvää ruokaöljyä esim. rypsiöljyä. Ruokaöljy on 100 %:sta rasvaa, joten siitä kertyy kaloreita helposti. Vaihdakin loraukset lirauksiksi ja ota käyttöön mittalusikka; 1 rkl ruokaöljyä sisältää 119 kcal, 1 tl 40 kcal.

Juo riittävästi vettä

Ihminen tarvitsee päivittäin nestettä vähintään 2 litraa. Tästä osa tulee normaalista ravinnosta ja loput juomista. Etenkin keventäjälle vesi on ehdottomasti paras janon sammuttaja. Muita hyviä janon sammuttajia ovat kivennäisvesi, laimennettu mehu, jäätee ja keinotekoisesti makeutettu mehu tai limu. Maustetut kivennäisvedet ovat hyvä vaihtoehto ja niitä löytyy useita erimakuisia. Lisäksi ne ovat sokerittomia ja kalorittomia.

Jos pelkkä vesi ei maistu, voit tehdä helposti makuvettä itse. Mausta vesi hedelmäpaloilla kuten sitruuna- tai limeviipaleilla, omenalohkoilla tai ananaspaloilla.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest