Monen mielestä 500 grammaa kasviksia päivässä on valtavasti, vaikka jo 1 omena ja iso porkkana ovat jo yhteensä 300 grammaa! ”Kasvikset ovat hankalia, niitä pitää kuoria ja paloitella, [...]
Joulu lähestyy ja meillä keventäjillä on edessä suuret houkutukset ja itsehillintää vaativat hetket. Miten selviämme joulunajasta? Mitä valitsemme joulupöydästä tekemättä suurta numeroa [...]
Silloin tällöin keventäjät kertovat minulle, että ruokalasku nousee, kun alkaa käyttää runsaasti kasviksia. Kehotan silloin miettimään, miten paljon säästyy rahaa, kun jättää pois chipsit, [...]
Jouluun on vielä muutama viikko aikaa ja moni meistä alkaa jo suunnitella ja valmistella jouluaterioita hyvissä ajoin, ettei kaikki jäisi viime tinkaan. Älä siis ahdistu joulusta! Tarkoitus on [...]
Uusia, mielenkiintoisia kasviöljyjä tulee jatkuvasti markkinoille. Osa on ravitsemuksellisesti erinomaisia, muutkin vähintään makunsa puolesta tutustumisen arvoisia. Vanha tuttu rypsiöljy puoltaa [...]
Suomalaisen ruuan kulmakivi, peruna joutuu aina aika ajoin huonoon valoon painon hallinnassa. Sadassa grammassa perunaa on vain 87 kcal, joten mikä perinnejuureksesta oikein tekee pahiksen? Vai [...]
Kala kauniina pitävi, veden vilja virkeänä”. Vanha sananlasku on oikeassa. Kalassa on hyvää helposti sulavaa proteiinia, pehmeää rasvaa ja monenlaisia vitamiineja ja kivennäisaineita. Nauti [...]
Ravitsemusretoriikassa uskotaan vahvaan yksilöön. Tästä ei ole pitkä matka siihen, että jokainen meistä on asiantuntija. Oman kehon kuunteleminen on tärkeää, mutta on hyvä myös ymmärtää [...]
Puolivalmisteet ovat joskus kiireisen keventäjän pelastus. Pakastevihanneksissa on kaikki hyvä tallella. Säilykkeissä, pussijauheissa ja mikroaterioissa kasvisten ravintoainehävikki on suurempi. [...]
Nykyään ei mene päivää, ettei lehdissä tai muussa mediassa uutisoida ruuasta, syömisestä, ruokavaliosta ja tutkimuksista, jossa on selvitetty ravintoaineiden ja syömistottumusten vaikutusta [...]