Jouluun on vielä muutama viikko aikaa ja moni meistä alkaa jo suunnitella ja valmistella jouluaterioita hyvissä ajoin, ettei kaikki jäisi viime tinkaan. Älä siis ahdistu joulusta! Tarkoitus on [...]
Uusia, mielenkiintoisia kasviöljyjä tulee jatkuvasti markkinoille. Osa on ravitsemuksellisesti erinomaisia, muutkin vähintään makunsa puolesta tutustumisen arvoisia. Vanha tuttu rypsiöljy puoltaa [...]
Suomalaisen ruuan kulmakivi, peruna joutuu aina aika ajoin huonoon valoon painon hallinnassa. Sadassa grammassa perunaa on vain 87 kcal, joten mikä perinnejuureksesta oikein tekee pahiksen? Vai [...]
Höyryssä valmistettu ruoka on terveellistä. Höyryttää voi paitsi kalaa ja kasviksia, jopa herkullisia jälkiruokia. Halvimmat höyrytysvälineet maksavat muutaman euron, joten höyrytys ei ole [...]
Muhkealehtistä raparperia puskee maasta heti alkukesästä. Keventäjän kannattaa kiskoa varret talteen, sillä niistä voi kokata monenlaista, sekä makeaa että suolaista kevytherkkua. Raparperi [...]
Hedelmä on erinomainen välipala keventäjälle. Jos omena ja banaani alkavat tympiä, ei kannata siirtyä suklaahyllylle, vaan tehdä tarkempi tutustumiskierros kaupan hedelmätiskiin. Eksoottisia [...]
Usein perheessä on vain yksi, joka on ottanut tavoitteekseen pudottaa painoa tai saada sen pysymään nykyisissä lukemissa. Jos keventäjä noudattaa yksin omaa karua” erikoisruokavaliotaan, [...]
Joulu on vuoden odotetuin ruokajuhla. Tunnelma säilyy iloisena, kun pelko painonnoususta ei paina mieltä. Säännölliset ruoka-ajat ja maltillisen kokoiset annokset auttavat nauttimaan joulusta [...]
Kurpitsa-aika on käsillä! Keventäjä valmistaa komeasta kasviksesta paljon muutakin kuin lyhdyn kuistille. Halloweenin tähtikasviksella, kurpitsalla on monet kasvot. Jopa 50 kilogrammaa painava [...]