Keventäjät-kuntovinkki: Näin motivoit itsesi liikkumaan

Kokeile erilaisia lajeja

Kaikille ei sovi lenkkeily tai ryhmäjumppa, vaikka niitä useimmille tarjotaankin helpotukseksi liikkumattomuuteen. Itselle sopiva liikuntamuoto löytyy parhaiten kokeilun kautta. Käy ennakkoluulottomasti testailemassa erilaisia lajeja ja löydä omasi!

Suunnittele liikuntaa

Kirjaa liikuntatavoitteesi tai liikunnasta muistuttavia tekstejä jääkaapin oveen, työpöydälle tai vaikkapa kylpyhuoneen peiliin. Nämä muistutukset saavat sinut liikkeelle.

Aseta tavoitteita

Tavoitteenasettelu lisää liikunnan jatkuvuutta. Aseta itsellesi selkeä tavoite, joka voi liittyä liikuntakertojen määrään tai vaikkapa tiettyyn treenisuoritukseen. Huolehdi, että tavoitteesi on tarkka, mitattava, realistinen ja aikaan sidottu.

Tee liikuntasopimus

Yleensä jos kirjaamme jonkin asian ylös sopimukseksi, pysymme helpommin päätöksessämme. Tee itsellesi sopimus, jossa sitoudut liikkumaan vaikkapa kolmesti viikossa vuoden loppuun asti. Usko tai älä, tämä todennäköisesti lisää todennäköisyyttä siihen, että todella lähdet liikkumaan.

Katso videolta Timo Haikaraisen vinkit liikuntamotivaation ylläpitämiseen:

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest