Keventäjät-kuntovinkki: Vatsa litteäksi

Kun paino nousee, rasvaa alkaa varastoitua ympäri kehoa ja usein vatsan seutu kasvaa. Alavatsaan kohdistuvat treeniliikkeet ovat surkea keino kiinteyttää vyötärön aluetta, vaikka usein toisin luullaan. Ne kuluttavat huonosti kaloreita ja tutkimuksilla on havaittu, että esimerkiksi 20 minuutin vatsatreeni viidesti viikossa 1,5 kuukauden ajan ei ohenna vatsan rasvakudosta tipan vertaa.

Sen sijaan koko kehon harjoitteleminen kyykkyjen, punnerrusten ja soutuliikkeiden kaltaisilla harjoitteilla kuluttaa tehokkaasti kaloreita ja auttaa yhdessä ruokavalion kanssa polttamaan rasvaa. Halutessasi voit ujuttaa liikuntaohjelmaan mukaan  myös 1-2 vatsaliikettä. Jatka siis juoksua, kävelyä ja tehokasta koko kehon treeniä salilla, vaikkapa 2-3 aerobisella treenillä ja 2 kuntosalitreenillä viikoittain ja syö niin, että painosi putoaa edelleen.

Katso Keventäjien liikuntavalmentaja Timo Haikaraisen vinkit vatsanseudun kiinteyttämiseen:

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest