Näin helposti voit kuluttaa kymmeniä kiloja!

Vaikka arkiliikunta kuluttaa tuntia kohden laskettuna melko vähän energiaa, se toistuu monta kertaa päivässä. Painonhallinnan kannalta liikuntaharrastus pari kertaa viikossa on melko vaatimaton energiankuluttaja arkiliikuntaan verrattuna. Hyötyliikuntaa olisikin hyvöä harrastaa mielellään päivittäin.

Näin voit lisätä arkiliikunnan määrää

Pyri lisäämään aktiivisuuttasi kaikessa, mitä teet: pyöräile tai kävele kaikkialle mihin voit ja valitse portaat hissin sijaan.

Liiku työpäivän aikana niin paljon kuin pystyt. Nouse ylös työpisteeltä aina kun mahdollista, kävele työkaverin luo sen sijaan, että lähettäisit hänelle sähköpostia. Pidä puolen tunnin välein minuutin tauko, jonka aikana venyttelet, jaloittelet ja vetreytät lihakseksi.

Suosikaa töissä kävelykokouksia tai pitäkää välillä palaverit vaikkapa seisten.

Siivoa kotisi vauhdikkaasti. Valitse sellaisia kotitöitä, jotka vaativat fyysistä aktiivisuutta: imuroi, pyyhi pölyjä, pese kaakelit, lattiat ja ikkunat. Pyri tekemään kaikki mahdollisimman tehokkaasti ja suurin liikkein.

Innostu leikkimään lastesi kanssa: lähde mukaan hippasille ja mukaan pihaleikkeihin. Lapset saavat hyvän mielen ja vanhemmat erinomaista liikuntaa sykettä nostavista puuhista.

Erilaiset puutarhatyöt kuluttavat runsaasti kaloreita. Tartu siis lumilapion tai haravan varteen aina, jos siihen on tilaisuus.

Jos teillä on koira, nauti sen kanssa viettämästäsi yhteisestä ajasta. Tee koirasi kanssa mahdollisimman pitkiä lenkkejä päivittäin.

Hyödynnä television katseluun käyttämäsi aika tekemällä samalla lihaskuntoliikkeitä.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest