Oletko mitannut kehonkoostumustasi? Tästä syystä se kannattaisi

Keventäjien liikunta-asiantuntija Timo Haikarainen vieraili Huomenta Suomen Terve aamu -lähetyksessä puhumassa kehonkoostumuksesta. Kehonkoostumuksesta voidaan arvioida, mistä keho on rakentunut.

– Pääkomponentit ovat rasvan määrä sekä rasvaton kehonpaino, johon kuuluvat sisäelimet, lihakset ja luut. Perusliikkujalle keskeisimmät alueet ovat lihasmassa ja rasvamassa, jotka vaikuttavat terveyteen ja hyvinvointiin ja voihin itse vaikuttaa omilla teoilla, Haikarainen kertoi lähetyksessä.

Kehonkoostumusta voidaan mitata monilla eri menetelmillä. Jokaisessa menetelmässä on hyvät ja huonot puolensa, mutta Haikaraisen mukaan etenkin bioimpedanssimenetelmää käyttävillä laitteilla mittaustulokset antavat hyvän kuvan kehonkoostumuksesta.

Mutta miksi kehonkoostumusta kannattaisi mitata?

– Ensinnäkin se vaikuttaa suoraan terveyteen, kuinka paljon rasvaa kehossa on ja miten se on jakautunut. Toinen syy liittyy kuntoliikuntaan ja arjen toimimiseen. Jos kehossa on paljon rasvaa ja vähän lihasta, kaikki tekeminen arjessa on vaikeampaa. Kolmas syy on esteettinen. Ei sovi vähätellä sitä, että ihmiset haluavat muokata kehoaan.

Katso videolta koko lähetys.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest