Pitääkö liikunnalla kulutetut kalorit syödä takaisin?

Keventäjä kysyy:

Pitääkö liikunnalla menetetyt kalorit syödä takaisin, jotta paino alkaisi pudota? Kalorimääräni on päivittäin 1700 kcal ja jos liikun esim. 400 kcal verran, tarkoittaako se että minun pitäisi syödä noiden liikunnan kuluttamien kaloreiden verran vielä lisää, jotta summa on yhteensä 1700 kcal?

Asiantuntijan vastaus:

Liikunnan aiheuttamaa energiankulutusta on vaikea arvioida ja yksilöiden välillä on eroa. Siksi ei kannata liian tarkkaan tuijottaa liikunnan energiankulutusta, vaan luottaa omaan oloon ja vaa’an lukemaan.

Keventäjien suositus on, että puolet liikunnalla kulutetuista kaloreista kannattaa syödä. Tämä tarkoittaa siis, että päivittäisen energiantarpeesi lisäksi saat syödä puolet liikunnassa kulutetuista kaloreista eli esimerkkipäivänäsi 1900 kcal. Keventäjien ohjelmassa on se periaate, että liian nopea laihduttaminen yritetään estää. Tällöin riskinä on lisääntynyt lihasten menettäminen, rasvan vähenemisen sijasta. Vaara on kuitenkin pieni. Tarkkaile painoa. Jos sen muutos on alle kilon viikossa, asiat ovat hyvin. Jos taas paino putoaa yli kilon viikossa, on syytä syödä vähän enemmän.

Ohjelman laskemassa tavoite energiamäärässä ei ole huomioitu kuntoliikuntaa. Jos liikuntasuorituksen jälkeen tuntuu, että tarvitset lisäenergiaa, voit hyvin syödä liikunnan aiheuttaman kulutuksen verran. Mutta tämä ei ole mitenkään välttämätöntä. Jos koet, että pärjäät ilman lisätankkausta, hyvä niin.

 

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest