Pömppövatsa pienemmäksi?

Kysymys:

Miten saisin vatsalihakset kuntoon ja pömppövatsan katoamaan?

Sirpa Arvonen (Liikuntavalmentaja) vastaa:

Kevennyshän vaikuttaa vyötärönseudun ja vatsan pienenemiseen. Eli pömpötys helpottaa kun rasvaa häviää koko kehosta tasaisesti.

Hyvät vatsalihakset tukevat ja antavat ryhtiä olemukselle ja pömpötyskin pysyy paremmin kuosissa. 2-3 kertaa viikossa voisit tehdä vatsalihastreenin vaikkapa kävelylenkin jälkeen – ihan kotonakin onnistuu.

Valitse ainakin kolme erilaista vatsalihasliikettä; yksi ylävatsalle, alavatsalle, vinoille ja syville vatsalihaksille. Tee kolme kierrosta ja 10-20 kertaa kutakin. Ja muista että vatsalihakset saavat kohennusta monissa lajeissakin, kuten sauvakävelyssä, vesijuoksussa, hiihdossa.

 

Kysymys:

Hei, Olen reilusti alle 30-vuotias normaalipainoinen nainen, ja keventäjien uusi jäsen. Vaikka painoa ei ole terveydellisesti liikaa, on keskivartalon ympärille kerääntynyt lähes kaikki ylimääräinen. Vatsa on siis liioittelematta juuri sellainen omena-vatsa joka itseäni 20 vuotta vanhemmilla naisilla usein on. Ei siis mikään pieni pömppö vaan ihan terveydellisestä näkökannasta (ja toki esteettisesti) huolestuttavan iso maha. Tähän vaikuttavat varmasti ainakin perinnölliset tekijät. Myös yläreisiin ja takapuoleen kerääntyy helposti ylimääräistä. Millä liikunnalla / ravinnolla pääsisin parhaiten eroon tästä keskivartalolihavuudesta?

Mikael Fogelholm (Liikunnan ja ravitsemuksen asiantuntija) vastaa:

Mitään erityistä liikuntaa ei vatsan pienentämiseksi ole, kaikki liikunta mikä polttaa rasvaa polttaa sitä erityisen paljon vyötäröstä. Ehkä voisin suositella erityisesti kestävyystyyppistä liikuntaa, sillä saadaan energiankulutusta nostettua helpommin kuin voimaliikunnalla tai esimerkiksi pallopeleillä. Toisaalta tiedetään, että mitä monipuolisemmin liikkuu, yleensä sitä enemmän tulee liikuttua. Niinpä kävelyä, pyöräilyä, hiihtoa, rullaluistelua, hölkkää yms. kestävyysliikuntaa on hyvä täydentää muilla itseään miellyttävillä liikuntamuodoilla.

 

Kysymys:

Liityin tänään keventäjiin. En ole niinkään ylipainoinen (painoindeksi hieman alle 25) mutta minulla on kolesteroli 5.6 ja haluaisin sen pois. Lisäksi minulla on aina ollut jonkinlainen pömppömaha jonka haluan pois. Ongelma on vaan se että mulla on jatkuva napostelun himo. Miten saisin pois tuon makeanhimon ja jatkuvan napostelun sekä saisin tuon kolesterolin alas? Olen alkanut säännöllisesti käydä spinnigissä (n. 2kertaa viikossa).  

Anette Palssa (Ravitsemusterapeutti) vastaa:

Sinun kannattaa keskittyä erityisesti ruokavalion laatuun. Syö reilusti kasviksia ja marjoja (joka aterialla ja pääaterioilla ainakin puolet annoksesta). Kohtuullisesti proteiinia: kalaa, kanaa, lihaa, maitotaloustuotteita voi olla 20-25 % energiasta. Huolehdi, että saat riittävästi kasvirasvoja. Sen sijaan vältä sokeria ja valkoisia viljoja. Vatsan pömpötykseen suosittelen lihaskuntoharjoittelua 2 kertaa viikossa spinningin lisäksi. Hyvät vatsa- ja selkälihakset pitävät ryhtiä yllä ja pömppökin pienenee.

Herkkuhimoon auttaa, ruokavalion laadun lisäksi, säännöllinen, riittävä syöminen. Ateriavälit 3-5 tuntia ja aterioilla pitää syödä kunnolla (toki huomioiden ruokavalion laatu). Jos syö liian vähän on ihan normaalia, että tekee mieli makeaa ja epäterveellistä.

 

Työkalut pysyvään painonhallintaan saat Keventäjät-palvelusta.

Liity nyt Keventäjiin!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest