Nämä talvilajit saavat kilot karisemaan!

Maastohiihto

Perinteinen hiihto on tehokasta liikuntaa; kevyelläkin tahdilla energiaa kuluu helposti kolme kertaa enemmän kuin kävelylenkillä vastaavassa ajassa. Hiihtäminen sopii myös monenlaisille liikkujille, sillä sivakoinnin tahdin voi helposti valita omalle kunnolle sopivaksi.

Hiihto vastaa energiankulutukseltaan hölkkää tai juoksua. Se sopii kuitenkin Keventäjien kuntoilulajiksi paremmin kuin juoksu, sillä se on nivelystävällisempää polville, nilkoille, lonkille ja selälle silloinkin kun kannettavanasi olisi ylimääräisiä kiloja. Lue lisää hiihdon aloittamisesta.

Luistelu

Luistelu on paitsi hauskaa ajanvietettä, myös tehokasta treeniä. Jäälajit haastavat kehon isot lihasryhmät, koordinaation ja tasapainokyvyn. Jäällä ja radan reunalla voi jumpata, tehdä kuntopiirin ja hakea yhteisiä rytmejä vaikkapa jääbicissä.

Keventäjän kannattaa suunnata läheiselle luistinradalle liitelemään ja kehoa kiinteyttämään. Luistelu sopii hyvin keventäjälle, sillä tasapainoilu, liukuminen, potkuttelu ja pyörähtely on nivelystävällistä silloinkin kun ylimääräisiä kiloja on kannettavana.Lue vinkit tehokkaaseen luisteluun täältä.

Lumikenkäily

Lumikengät jalkaan ja hangille! Tämä melko uusi laji saattaa ehkä näyttää hassulta, mutta on myös tehokasta liikuntaa.

Lumi vastustaa liikettä, joten hiki nousee pintaan ja kaloreita kuluu huimasti. Parin tunnin lumikenkäilyssä 80-kiloinen voi saada kulumaan arvioilta 1500–2000 kaloria riippuen vauhdista, maastosta ja lumen kantavuudesta. Tutustu lumikenkäilyyn!

Talvilajit ovat tehokkaita aktiviteetteja kunnon kohotukseen ja painonpudotukseen, sillä ne ovat paitsi hauskaa ajanvietettä, myös monipuolisia urheilulajeja, jotka laihduttavat. Lue Keventäjien vinkit kuntoa kohottavista ja kaloreita kuluttavista talvilajeista!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest