Tällainen liikunta kaventaa vyötäröä tehokkaimmin

Tuoreiden tutkimustulosten perusteella pelkkä lihastreeni on parempi vyötärön kaventaja kuin pelkkä kuntoharjoittelu. Tulokset julkaistiin Obesity-lehdessä, ja ne perustuvat 11 000 terveen yli nelikymppisen miehen 12-vuotiseen seurantaan.

Seurannan aikana lihasharjoituksia kuten punttien nostelua lisänneet miehet onnistuivat kaventamaan vyötäröään enemmän kuin miehet, jotka lisäsivät kuntoliikuntaa kuten lenkkeilyä, mutta parhaat tulokset sai lisäämällä sekä kunto- että lihasharjoittelua. Television katselua ja muuta passiivista ajanvietettä lisänneiden vyötäröt puolestaan kasvoivat, tulokset osoittivat.

Miesten vyötärön ympärykset eivät muuttuneet kovin paljoa riippumatta siitä, millaista liikuntaa he harrastivat. Lihas- ja kuntoharjoitteluun liitetyt hyödyt havaittiin kuitenkin kaikilla miehillä riippumatta heidän painoindeksistään. Tulosten perusteella vaikuttaakin siltä, että punttitreenit auttavat pitämään vyötärön ympäryksen kurissa, vaikka ei varsinaisesti laihduttaisikaan.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest