Älä hukkaa laihdutusmotivaatiota – vältä näitä mokia!

Vältä näitä virheitä, jos haluat opetella terveellisemmät elämäntavat.

Et keskity tavoitteisiisi

On tärkeää muistaa, miksi haluat pudottaa painoasi ja elää terveellisemmin. Jos unohdat syyn elämäntaparemontillesi, on liikuntaohjelmasta helppo lipsua. Aseta siis itsellesi viimeistään nyt tavoite, jota lähdet määrätietoisesti tavoittelemaan. Älä ajattele vain, että haluat laihtua, vaan tarkenna tavoitettasi vastaamalla myös miksi-kysymykseen. Haluatko esimerkiksi laihtua, jotta jaksaisit leikkiä paremmin lasten kanssa tai pystyisit lähtemään vaikka hiihtolenkille? Tai ehkä haluat mahtua jälleen vanhoihin farkkuihisi?

Luovutat repsahduksen takia

Repsahdus ei kaada maata, olemmehan kaikki ihmisiä. Repsahdusten jälkeen on kuitenkin otettava jälleen ohjat käsiin, jottei repsahdus johda täydelliseen luovuttamiseen. Jos esimerkiksi treeni jää väliin tai yhden päivän ruokailut karkaavat käsistä, hyväksy se, ja jatka elämäntapamuutostasi heti seuraavana päivänä.

Liikut väärässä seurassa

Läheiset voivat olla laihdutusprojektin paras, mutta myös huonoin kumppani. Ole rehellinen läheisillesi ja kerro heille projektistasi. Jos he eivät ole valmiita tukemaan sinua projektissasi, etsi joku, joka haluaa niin tehdä, ja jonka kanssa voit lähteä vaikka liikkumaan. Jo yksikin tukenasi toimiva henkilö auttaa sinua urakassasi.

Et suunnittele etukäteen

Treenit jäävät taatusti väliin, mikäli et suunnittele niitä jo hyvissä ajoin etukäteen. Tee siis viikkosuunnitelma ja noudata sitä. Kun kalenterisi kertoo, että on aika lähteä jumppaan, lähde. Etsi itsellesi jumppa- tai salikaveri, jos yksin lähteminen tuntuu hankalalta.

Et osaa priorisoida

Kiire on yleensä tekosyy liikunnan unohtamiselle. Kun priorisoit liikunnan tärkeämmällä sijalle elämässäsi, löydät sille taatusti tilaa.

Lähde: gillianmichaels.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest