Tämä treenin osa-alue unohtuu usein – tee heti tänään!

Hyvä tasapaino edesauttaa ikääntyneiden toimintakykyä, joten harjoituksia on syytä tehdä läpi elämän. Hyvä kehonhallinta auttaa myös tekemään lihaskuntoliikkeet oikealla tekniikalla.

Yhdellä jalalla seisominen

Jos tasapainosi kaipaa harjoitusta, aloita tällä liikkeellä. Seiso yhdellä jalalla niin, että ilmassa olevan jalan jalkapohja on vasten tukijalan pohjetta tai reittä. Pidä asento ja hengittele rauhassa. Vaihda sitten jalkaa.

Lankku

Keskivartaloa tehokkaasti haastava lankku on hyvä liike myös tasapainolle. Asetu suorana jalkateriesi ja kyynärvarsiesi varaan. Yritä pitää vartalosi linja mahdollisimman suorana, älä siis päästä takapuolta kohoamaan. Pidä pää samassa linjassa muun vartalon kanssa äläkä päästä hartioita korviin. Liikkeen helpotettu versio on pitää polvet maassa.

Kylkilankku

Siirry tavallisesta lankusta kylkilankkuun kääntymällä hitaasti toiselle kyljellesi. Nosta sekä saman puolen käsi että jalka ylös kohti kattoa. Yritä pitää tasapaino.

Yhden käden lankku

Asetu tavalliseen lankkuun ja nosta sitten toinen kätesi ilmaan. Pysy asennossa kymmenen sekuntia ja vaihda sitten kättä. Toista kolme kertaa per puoli.

Yhden jalan lankku

Aloita jälleen tavallisesta lankusta, mutta nosta sitten toinen jalka hieman irti lattiasta. Pidä vartalo edelleen suorassa linjassa. Pidä asento kymmenen sekunnin ajan ja vaihda sitten puolta. Toista kolme kertaa per puoli.

Kokeile lopuksi nostaa vastakkaisen puolen ja jalka ja käsi yhtä aikaa ilmaan. Pidä jälleen liike kymmenen sekunnin ajan ja vaihda sitten puolta. Toista kolme kertaa per puoli.

Yhden jalan maastaveto ilman painoja

Seiso polvet hieman koukussa perusasennossa ja nosta oikea jalka aavistuksen irti lattiasta. Lähde kumartumaan selkä suorana kohti lattiaa niin, että oikea jalka nousee sitä mukaa taaksepäin kohti kattoa. Kumarru eteenpäin kunnes oikean käden sormesi hipovat varpaitasi. Palaa takaisin lähtöasentoon. Vaihda puolta.

Lähde: Huffington post

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest