Tehoa lihaskuntotreeniin – muista nämä perusliikkeet!

Treeniin kannattaa sisällyttää perusliikkeitä, jotka haastavat kehoa monipuolisesti. Muista ainakin nämä Shape.comin listaamat liikkeet.

Jalkakyykky

Asetu hartioita leveämpään haara-asentoon ja vie lantiota taakse ja alas – ikään kuin istuisit penkille. Vartalo kallistuu samalla hieman eteenpäin. Kun polvesi ovat suunnilleen vaakatasossa maan kanssa, nouse kyykystä ylös ja toista liike. Kyykky käy monilla polviin, mutta tällä tekniikalla tehtynä se sopii käytännössä kaikille.

Maastaveto/kulmasoutu-yhdistelmäliike

Seiso jalat hartioiden leveydellä. Pidä painoja reisiä vasten myötäotteella. Työnnä lantiota taakse ja kumarru eteenpäin niin, että painot lähestyvät kohti lattiaa. Pysähdy ja vedä tanko hitaasti kohti ylävatsaa, vedä samalla hartioitasi taakse. Laske tanko varovaisesti takaisin polvien korkeudelle. Nouse takaisin lähtöasentoon.

Lankku

Asetu kyynärnojaan penkkiä vasten ja työnnä kyynärvarsilla kevyesti poispäin penkistä. Vedä napaa sisäänpäin ja jännitä samalla vatsalihaksia melko napakasti, ikään kuin joku olisi lyömässä sinua kevyesti vatsaan. Ylläpidä asentoa kunnes tunnet, että vartalo alkaa valua alaspäin. Valitse kulma niin, että pysyt asennossa noin 45 sekuntia.

Punnerrus

Aloita punnerrukset lankkuasennosta, kädet heti olkapäiden alla. Kumarru kyynärpäidesi varassa niin alas, että rintakehäsi hipoo lattiaa. Nouse sitten hallitusti ylös. Toista liikettä. Muista pitää pää suorana, älä päästä sitä retkahtamaan. Älä myöskään pidä käsiä liian leveällä.

Lähde: Shape.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest