Vararengas pois vyötäröltä? Asiantuntija vastaa

Keventäjä kysyy:

Hei! Olen saanut painoa pudotetuksi hieman yli 15 kg. Ongelmana kuitenkin edelleen vatsan alue: navan yläpuolella on niin suuri läskikasa, että oikein hävettää. Tästä kohdin on tippunut vain 2 cm, vaikka vesijuoksen, kävelen ja käyn salilla. Mikä avuksi?

Keventäjien liikuntavalmentaja Timo Haikarainen vastaa:

Moikka!

Rasva palaa myös alavatsasta, kun jatkat maltilla painonpudotusprojektiasi. Yhdistä ruokavalio, monipuolinen kestävyysliikunta ja lihaskuntotreeni koko kropalle. Näin aineenvaihduntasi pysyy kierroksilla, kulutat tehokkaasti kaloreita treenin aikana ja levossa. Silloin rasvamäärä kehossasi vähenee edelleen ja pikku hiljaa myös alavatsa alkaa kiinteytyä.

Alavatsaan kohdistuvat treeniliikkeet ovat surkea keino kiinteyttää tätä aluetta. Ne kuluttavat huonosti kaloreita ja tutkimuksilla on havaittu, että esimerkiksi 20 minuutin vatsatreeni viidesti viikossa 1,5 kuukauden ajan ei ohenna vatsan rasvakudosta tipan vertaa. Sen sijaan koko kehon harjoitteleminen kyykkyjen, punnerrusten ja soutuliikkeiden kaltaisilla harjoitteilla kuluttaa tehokkaasti kaloreita ja auttaa yhdessä ruokavalion kanssa polttamaan rasvaa (muistathan, että ruokavalio tuo 70–80 prosenttia tuloksista). Halutessasi voit ujuttaa liikuntaohjelmaan mukaan  myös 1-2 vatsaliikettä. Jatka siis juoksua, kävelyä ja tehokasta koko kehon treeniä salilla, vaikkapa 2-3 aerobisella treenillä ja 2 kuntosalitreenillä viikoittain ja syö niin, että painosi putoaa edelleen. Lopussa kiitos seisoo!

Miksi vyötärön alue ei tunnu kapenevan, vaikka paino putoaakin? Kuinka vyötärönalueen rasvanpolttoa voisi edistää? Keventäjien asiantuntija Timo Haikarainen neuvoo.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest