Voimaharjoittelulla yllättäviä terveyshyötyjä

Harvardin yliopiston tutkijoiden havainnot ovat mielenkiintoisia, sillä vaikka hyvä fyysinen kunto on tunnettu diabeteksen ehkäisijä, voimaharjoittelun vaikutuksista tiedetään vähemmän.

Tutkimuksessa miesten diabetesriski pieneni, kun voimaharjoituksia teki vähintään 150 minuuttia viikossa. Tällöin riski sairastua 18 vuoden aikana pieneni noin kolmanneksen verrattuna samanikäisiin, jotka eivät nostelleet puntteja. Aerobinen kuntoliikunta oli silti pelkkää voimailua parempi diabetessuoja. Sitä 150 minuuttia viikoittain harrastavien riski oli puolet vähän liikkuvien riskistä.

Jos tulokset pitävät paikkansa, voi voimaharjoittelu tarjota oivan vaihtoehdon miehille, joille tuottaa vaikeuksia kuntoilla säännöllisesti.

Tutkimus julkaistiin tieteellisessä Archives of Internal Medicine -lehdessä, ja siihen osallistui 32 000 miestä, joiden terveyttä tarkkailtiin joka toinen vuosi 18 vuoden ajan. Tänä aikana 2 300 miestä sairastui aikuistyypin diabetekseen.

Uutispalvelu Duodecim

Julkaistu 78.2012. Copyright Duodecim 2012. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleenjulkaisu ja edelleen leivttäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Tykkää Keventäjistä Facebookissa!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest