Yllättävä urheilujuoma tehostaa treeniä – kokeile!

Punajuurimehu on luonnollinen ja tehokas urheilujuoma, joka tehostaa liikuntasuorituksia, uutisoi Fitnessmagazine. Mihin punajuurimehun teho oikein perustuu?

– Punajuuressa on paljon nitraatteja, jotka keho muuttaa nitriittioksideiksi, kertoo Scott Ferguson Kansasin yliopistosta.

Nitriittioksidit laajentavat verisuonia, minkä seurauksena lihaksiin virtaa paremmin verta ja happea. Hyvä verenkierto puolestaan tehostaa liikuntasuorituksia lihasten pystyessä nopeampaan ja tehokkaampaan työskentelyyn. Kansasin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan punajuurimehun nauttiminen paransi verenkiertoa jopa 38 prosentilla.

Aiemmissa tutkimuksissa punajuurimehun on todettu myös alentavan verenpainetta.

Optimaalisen annostelun selvittäminen on tutkijoilla vielä työn alla, mutta ajoitus on jo tiedossa. Mehu on juotava jo 2–3 tuntia ennen urheilusuoritusta, jotta se ehtii vaikuttaa halutulla tavalla. Juuri ennen treeniä siemaistuna mehu ei anna hyötyjä.

Lähde: fitnessmagazine

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest