Jäsenet kertovat Keventäjät-palvelusta

Jäsen 1:

”Hei kaikki! Olen ollut enemmän kuin kiitollinen siitä yhteisöllisyydestä mitä Keventäjissä olen kohdannut. Mielestäni täällä yhdistyy kaikki se, mitä ”oikealla” yhteisöllisyydellä nykymaailmassa tarkoitetaan: yhdessä kulkemista, toistemme tukemista, kannustamista, iloitsemista onnistumisista ja kantamista haasteiden, vaikeuksien ja takapakkienkin yli. Yksi isoimmista asioista on se, että täällä aidosti iloitsemme toistemme onnistumisista – suomalainen kateus loistaa poissaolollaan. En tiedä, johtuuko se sitten siitä, että voimme kirjoittaa nimimerkkien takaa emmekä ”livenä” näe ja tapaa (ainakaan vielä).

Painonpudotukseen liittyy paljon tunnepitoisuutta – mehän kuitenkin monesti yritämme olla iloisia ja pirteitä, vaikka sisällä tuntuisi kuinka pahalta kun ei jaksa tykätä itsestään ylipainoisena. Koska itse olen iän kaiken kärsinyt huonosta itsetunnosta ja olen aina ensimmäisenä laskemaan leikkiä omasta koostani, haluan olla ”näkyvänä” hiljaa elämäntapamuutoksestani, jottei kukaan pääse kyttäämään tai ”lällättelemään” jos repsahdan. Täällä kuitenkin aidosti tuetaan ja kannustetaan. Olen löytänyt täältä ”oman porukkani”, jossa käymme aktiivisesti keskustelua – ja täytyy tunnustaa että porukassamme on vahva ”me”-henki ja yhteen hiileen puhaltamisen meininki. Se motivoi ja kannustaa jatkamaan! On ihana päivällä käydä välillä ruokatunnilla tai töistä tullessa katsomassa mitä kavereille kuuluu. Kiitos kaikki kun olette!”

Jäsen 2:

”Olen käyttänyt palvelua nyt viikon. Ensivaikutelma on ollut myönteinen, lähinnä siksi, että 1) sivusto on teknisesti toimiva ja helppokäyttöinen, 2) sisältö keskittyy oleelliseen (saan uutta tietoa painonpudottamiseen liittyen, päiväkirja auttaa tavoitteen saavuttamisessa ja mittaustulokset jäävät muistiin – päiväkirjat ovat jonkinlainen itsensä johtamisen väline) sekä 3) internet-pohjaisuus mahdollistaa sivuston käyttämisen myös matkatyössä.”

Jäsen 3:

”Ylipaino tuo huonoa oloa fyysisesti ja psyykkisesti ja aiheuttaa pelkoa tulevista ongelmista. Samalla kuitenkin pitää löytää jotain tilalle tuomaan hyvää oloa, kun jättää herkut vähemmälle. Keventäjistä saa vinkkejä, miten voi syödä hyvää, mutta tehdä muutoksia parempaan suuntaan.

Kaikista parasta on minusta kokonaisvaltainen ja tasapainoinen näkemys, jota Keventäjät edustaa. Lääkärit ja terveydenhoitajat suhtautuvat minuun useimmiten typeryksenä, joka ei tiedä, miten pitäisi syödä. Ratkaisuksi tarjotaan valistusta. Se on ihan tavattoman ärsyttävää ja turhauttavaa, koska olen suurimman osan elämääni ollut hoikka, joten en kai yhtäkkiä unohtanut, miten syödä niin, ettei liho? Minusta pitäisi ottaa huomioon, että ylipaino ei johdu aina tiedon puutteesta eikä sitä siten voi ”hoitaa” ravitsemustiedolla pelkästään. Minusta Keventäjissä otetaan huomioon eri puolia. Ravitsemustietoa ei tyrkytetä, sitä saa lukea silloin, kun itse kaipaa vahvistusta ja kertausta. Sitä käsittelevät artikkelit ovat hyvin kirjoitettuja. Minulle liikunta on tärkeää ja siihenkin saa hyviä vinkkejä. Resepteistä saa vinkkejä, miten saa vaihtelua ruokailuun (tykkään vaihtelusta). Huomion kiinnittäminen motivaatioon on tosi tärkeää, koska tieto ei vielä riitä aikaansaamaan muutosta.

Motivaatiota koettelee myös se, että laihduttaminen etenee hitaasti ja vaatii pysyviä muutoksia. Minusta sellaiset tv-ohjelmat ovat vastuuttomia, jossa kilpaillaan, kuka laihtuu eniten lyhyessä ajassa. Keventäjissä painotetaan sitä, että hidas painon putoaminen on hyvä ja että on tärkeää tehdä muutoksia, joita on valmis ylläpitämään vuosia. Sen sijaan että olisi tiukalla kuurilla ja laihtuisi paljonkin, ja sen jälkeen on tympääntynyt ja kuurin jälkeen palaa entisiin tapoihin. Lisäksi että muutos on elämänmittainen prosessi. Tämä tukee sitä, että painoa voisi pudottaa pysyvästi. Minusta on suhteellisen helppoa pudottaa painoa, mutta vaikeaa on olla lihomatta uudestaan. Tieto siitä mikä auttaa laihtumaan pysyvästi on tärkeää. Mihin virheisiin painonhallinta voi kaatua. Onnistujien ja muiden keventäjien kokemukset ovat hyviä. Päiväkirjan täyttäminen sopii minulle.

Muutosvalmennukseen en ole vielä osallistunut. Varmaan myöhemmässä vaiheessa on tarpeen vielä yksilöllisempi ohjaus. Siitä voisin maksaa tarvittaessa enemmänkin, jos valmentajan kanssa sopivat kemiat yhteen. Lihoin sairastuttuani masennukseen, joten masennuksen yhteydet ylipainoon ja laihduttamiseen kiinnostavat. Asiantuntijoiden vastauksia keventäjien kysymyksiin on vähän vaikea hakea. Vastauksia on paljon ja on vaikea selvittää, onko saman kysymyksen kysynyt jo joku. Painonvaihtelua kuvaava grafiikka voisi olla toisenlaista, käyrä laskee tosi loivasti, vaikka paino putoaa ihan kivasti (en tiedä, johtuuko siitä, että ylipainoa on tosi paljon ja tavoitekin iso). TV:stä katson ohjelmaa Dieetit vaihtoon, näkee miltä toinen ylipainoinen näyttää ja miten toisilla ongelmallinen suhde ruokaa vie toiseen suuntaan eli alipainoon.

Minusta Keventäjät on laadukas ja edullinen palvelu. Kun mietin, miten paljon käynti esim. työterveydessä maksaa (vaikkakin työnantajalle) ja miten vähän se tukee motivaatiota, en halua terveydenhoitajalle mennäkään. On käsittämätöntä, ettei terveydenhuollon ihmisten tarvitse osata motivoimista paremmin, vaikka tunnetaan ylipainon seuraukset ja kustannukset. Tai ettei 2000-luvulla ymmärretä terveydenhuollossa psyykkisen puolen vaikutusta syömiseen. Edes kaikki psykiatritkaan eivät tajua. Joka tapauksessa olen itse herkkä tässä asiassa, joten näitä asioita on osattava käsitellä taitavasti, empaattisesti ja kunnioittavasti.”

Jäsen 4: 

”Heippa, minä olen aloittanut viime elokuussa keventäjissä, kolmen kuukauden jaksoilla. Viime viikolla aloitin taas uuden jakson, vaihdoin nimen ja kuvankin. Hyvin olen onnistunut, ajattelin että jos 10 kiloa saisin pois ja menihän se, helpostikin. Mutta nyt kuitenkin haluaisin vielä n. 4-5 kiloa karistaa, on niin mahdottoman hyvä olo nyt ja kaikki arvotkin hyvät, viime viikolla olin mittauttamassa.

Vaatteenikin olen osittain uusinut ja käyn ompelijallakin joka tuunaa parhaimmat asukokonaisuudet. Tosi mielenkiintoinen projekti käynnissä minulla, vois olla vaikka esimerkkinä monelle muulle keventäjälle.”

 

Liity Sinäkin Keventäjiin!

”Kaikista parasta on minusta kokonaisvaltainen ja tasapainoinen näkemys, jota Keventäjät edustaa…” ”Päiväkirja auttaa tavoitteen saavuttamisessa ja mittaustulokset jäävät muistiin – päiväkirjat ovat jonkinlainen itsensä johtamisen väline…” Lue lisää mitä jäsenet ajattelevat Keventäjät-palvelusta!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest