Oma kevennyssuunnitelma

Mistä olet tulossa?

Sanonta sanoo, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämä pätee myös elämäntapamuutoksissa. Ensin on hyvä miettiä, mitä olet aiemmin tehnyt terveyden eteen, miten aiemmat painonhallintayritykset ovat sujuneet? Painohistorian piirtäminen paperille, saattaa auttaa eteenpäin. Jos aiemmin et ole onnistunut muuttamaan elämätapoja pysyvästi, mitä tällä kertaa voisi tehdä toisin?

Mihin olet menossa?

Mieti, mitä tavoittelet. Tavoite ei ole vain senttejä ja kiloja, vaan miten kevennys vaikuttaa elämääsi, hyvinvointiisi ja terveyteesi. Aseta realistisia tavoitteita, vaikka mielessä siintää 20 kg pudotus, mieti mieluummin pienempiä osatavoitteita. On mukavampaa, kun tavoitteet ovat realistisia ja kohtuullisin ponnisteluin saavutettavissa.

Pieniä askeleita

Elämäntapamuutoksessa on tärkeää edetä hitaasti. Vaikka alussa voisi olla intoa muuttaa kaikki kerralla, mieti, miten kävi viimeksi. Hiipuiko into? Jos kuntosi on huono, pienikin liikunnan lisäys saa paljon aikaan. Jos et meinaa olla koko elämää ilman karkkia, ei sitä kannata kokonaan karsia ruokavaliosta. Älä ajattele laihduttavasi, vaan mieti mieluummin, mitä pysyviä muutoksia teet elämäntapoihin ja niiden avulla myös paino laskee. Liian tiukka ruokavalio ja/tai liikuntaohjelma takaavat yleensä sen, ettei muutos ole pysyvä. Kärsimys ja kituutus ei ole tie onneen, vaan varma tapa tappaa innostus ja motivaatio.

Painon pudottaminen kuuluu monen uuden vuoden lupauksiin. Usein into laihduttamiseen kuitenkin loppuu yhtä nopeasti kuin on alkanutkin. Oman kevennyssuunnitelman laatiminen voi auttaa keventäjän pysyvään muutokseen.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest