Miksi kilot eivät katoa? Lue nämä vinkit!

Suurin osa laihduttajista joutuu painonpudotuksessaan kohtaamaan vaiheen, jolloin paino sahaa paikoillaan eikä edistystä tunnu tapahtuvan. Alla olevien vinkkien avulla voit tarkistaa tapoja, jotka korjaamalla laihdutus alkaa kulkea oikeaan suuntaan.

1. Syö vähän, mutta usein

Jos syöntiväli on liian pitkä, on vaarana että kehon aineenvaihdunta hidastuu. Hyvä syöntitiheys on noin 3-4 tunnin välein mutta aina ei tarvitse syödä ateriaa, vaan esimerkiksi hedelmä tai vaikkapa lasi maitoa riittää.

Voit yrittää estää elimistön säästöliekille joutumista liikkumalla runsaasti, syömällä riittävän paljon ja varmistamalla etenkin proteiinin saannin. Ne säästävät lihaskudosta, jota varjelemalla välttyy parhaiten säästöliekille joutumista.

2. Virkistä aineenvaihduntaasi

Mikäli urheiluharrastukset eivät kuulu vielä elintapoihisi, kannattaa ne aloittaa viimeistään siinä vaiheessa kun painonpudotus tuntuu pysähtyneen. Esimerkiksi jo puolen tunnin reippailu ulkona päivittäin on hyvä lähtökohta.

Jos mielestäsi liikut jo runsaasti, voi liikuntatottumuksissasi silti olla korjaamista.  Lajeja ja liikuntarutiineja kannattaa vaihdella, sillä niin saat helposti käyttöön uusia alueita kehossasi. Myös lihaskuntoa on tärkeää pitää yllä: lihasten aerobinen käyttö pitää mukavasti yllä hyvää aineenvaihduntaa.

Älä unohda myöskään arkiliikuntaa! Liikuta kehoasi ja ota askelia aina kun voit. Sillä että liikut pari minuuttia kerrallaan mutta kymmeniä kertoja päivässä säännöllisesti, on energiankulutuksen ja aineenvaihdunnan virkistämisen kannalta paljon suurempi merkitys kuin sillä, että urakoit tunnin ja muun osan päivästä olet lähes paikoillasi!

3. Hidasta ruokailua!

Tutkimuksissa on havaittu, että ylipainoiset syövät usein kovalla tahdilla ja heidän on myös havaittu pureskelevan ruokaa vähemmän kuin muiden.

Liian nopea syöminen johtaa lihomiseen, koska silloin tulee helposti syöneeksi liikaa. Elimistön kylläisyyttä säätelevät hormonit lähtevät ruokailun aikana liikkeelle, mutta siihen menee oma aikansa. Jos syö liian nopeasti, hormonit eivät ehdi ajoissa aivoihin asti kertomaan että ruokailun voi jo lopettaa. Anna siis ruokailullesi aikaa, pureskele ja nauti erilaisista mauista.

4. Jäikö aamiainen väliin?

Aamiaisen väliin jättäminen voi olla kohtalokasta laihduttajalle. Tutkimuksissa on havaittu, että aamiaisen väliin jättävät syövät päivän aikana runsaammin kaloreita kuin muut. Ihmiset jotka eivät syö aamiaista ovat myös lähes viisi kertaa todennäköisemmin lihavia kuin ne, joille se on jokapäiväinen tapa.

Tämä johtuu siitä, että pitkien yöunien jälkeen keho tarvitsee energiaa. Aamiaisen pois jättäminen aiheuttaa sen, että keho alkaa pakonomaisesti etsiä sokeria polttoaineekseen ja usein sitä on myös helposti saatavilla. Aamupalan nauttineilla nälkä pysyy paremmin poissa päivän aikana. Lisäksi aamupala antaa puhtia liikkumiseen.

5. Tarkista nestetasapainosi

Joskus painon jumittuminen voi johtua siitä, että kehoosi on kertynyt nestettä. Päästäksesi liiasta nestelastista vähennä suolan käyttöä, juo riittävästi vettä, liiku paljon ja syö runsaasti hedelmiä ja kasviksia.

Keventäjien päiväkirjan avulla voit helposti seurata painosi kehitystä. Liity Keventäjiin!

Tuntuuko, ettei paino laske ja puntarin viisari on jämähtänyt paikoilleen? Lue Keventäjien vinkit tilanteeseen.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest