Keventäjät paljastavat – Tämä on laihduttamisessa vaikeinta

Ylivoimaisesti vaikeinta painonpudotuksessa kyselyyn vastanneiden mielestä oli herkuttelusta luopuminen: 33 prosenttia vastaajista totesi, että pahimpana esteenä painonpudotuksen tiellä on kova makean- ja suolaisenhimo.

Monien mukaan täysi kieltäytyminen herkuista on vain lisännyt makeannälkää. Siksi useat vastaajat kertoivatkin sallivansa itselleen herkuttelupäivän silloin tällöin.

– Suklaa maistuu aivan liian hyvälle. Kovasti yritän pitää herkuttelupäivän ja silloin syömisen rajoissa. Jos kiellän itseltäni suklaan kokonaan, sitä tekee vielä enemmän mieli, eräs vastanneista paljasti.

Monet harmittelivat sitä, että herkkuihin on helppo turvautua silloin, kun maailma tuntuu kurjalta paikalta ja arkea on vaikea jaksaa. Myös sosiaalisiin tilanteisiin liittyvä herkuttelu tuntui vastaajien mielestä hankalalta: miten kieltäytyä kakkupalasta vaikkapa sukulaislapsen syntymäpäivillä?

– Raskaat, stressaavat päivät töissä ja kiire ja riittämättömyyden tunne kotona väsyttävät niin, että kun illalla on saanut lapset nukkumaan tekisi mieli palkita itseään jollain hyvällä. Vaikka olisi miten makeita omenoita tai rypäleitä tarjolla, niin mieli vain kiertyy suklaaseen ja pullaan. Siinä on tekemistä, että jaksaa pitää kiusausta loitolla ja muistaa tavoitteensa; hoikan vyötärön ihanuuden uudessa kesämekossa.

Houkutus makeaan valitettavasti seuraa monilla mukana myös painonpudotuksen jälkeen.

– Nyt kun olen tasapainoilemassa uuden painoni kanssa, haastavinta on se, että kun sallin itselleni herkuttelua niin se jää päälle ja tekee mieli kaikkea hyvää. Sokeria on niin monessa ruuassa, että sekin koukuttaa ja pitää yllä makeanhimoa.

– Joku niissä herkuissa vain on, että niistä ei voi kieltäytyä. Kromi on onneksi ollut hyvänä apuna makeanhimon torjumisessa, se helpottaa edes vähän, yksi vastanneista vinkkasi.

Kärsivällisyys palkitaan!

Vastaajista 27 prosenttia puolestaan piti laihdutusta hankaloittavana tekijänä sen hitautta. Moni vastannut kertoivat kokeneensa epätoivon hetkiä eniten juuri silloin, kun oli jo pitkään laihduttanut, tehnyt kaiken ohjeiden mukaan ja vaa’alle astuessaan paino olikin pudonnut vain muutamia satoja grammoja tai pahimmillaan jopa noussut.

– Hitaasti laihtuminenhan on paras tapa pudottaa painoa. Se on kuitenkin turhauttavaa ja välillä tulee uskonpuute kun paino ihan normaalisti vaihtelee jonkin verran, etenkin naisilla. Kun vaaka näyttää jopa painon lisääntyneen vaikka on tiukasti noudattanut kalorisuosituksia, tulee iso kiusaus joka heittää hanskat tiskiin tai lopettaa syöminen kokonaan, eräs vastaajista kuvaili.

Laihduttamista vaikeuttavina tekijöinä pidettiin lisäksi muun muassa painon jojoilua, ylensyöntiä, vaikeita elämäntilanteita, ristiriitaisten ohjeiden huimaa määrää, leivästä luopumista, erilaisia terveysongelmia sekä liikunnan aloittamisen vaikeutta.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest