Positiivisuus pitää kilot kurissa! Positiivisen ajattelun voima painonhallinnassa

Moni meistä ymmärtää, että terveelliset elämäntavat ja säännöllinen liikunta ovat avainasemassa painonhallinnasta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista puhuttaessa. On olemassa kuitenkin yksi asia, jonka liian moni sivuuttaa. Ja se on positiivinen ajattelu.

Tässä artikkelissa käsittelemme, kuinka positiivinen mieli voi auttaa saavuttamaan tavoitteet ja nauttimaan matkasta kohti terveellisempää minää.

Mikä on positiivisen ajattelun voima?

Positiivinen ajattelu ei tarkoita pelkästään ongelmien tai haasteiden kieltämistä. Se on kykyä pysyä toiveikkaana ja optimistisena vaikeuksien keskellä, uskoa omiin kykyihin ja nähdä mahdollisuuksia siellä, missä muut näkevät esteitä. Positiivinen asenne voi auttaa vähentämään stressiä, parantamaan mielialaa ja jopa vahvistamaan immuunijärjestelmää.

Erityisesti painonpudotusmatkalla positiivinen ajattelu auttaa ylläpitämään motivaatiota. Kun kohtaat haasteita, kuten painonpudotuksen pysähtymisen tai herkuttelun, positiivinen suhtautuminen auttaa sinua palaamaan takaisin raiteille ilman syyllisyyden tai epäonnistumisen tunteita.

Itsetunnon merkitys

Itsetunto on perusta, jolle positiivinen ajattelu rakentuu. Se tarkoittaa itsesi hyväksymistä ja arvostamista juuri sellaisena kuin olet. Tämä ei tarkoita, että et pyrkisi parantamaan itseäsi, vaan että teet sen rakkaudesta itseäsi kohtaan, ei itseinhoa kumpuavasta pakosta.

Kun opit rakastamaan itseäsi, päätöksesi ruokavalion ja liikunnan suhteen muuttuvat positiivisemmiksi. Et näe niitä rangaistuksina, vaan lahjoina itsellesi. Tämä asenne auttaa sinua pysymään sitoutuneena tavoitteisiisi pitkällä aikavälillä ja vähentää uupumuksen riskiä.

Kärsivällisyyden voima

Painonpudotus on usein hidasta, ja tulokset eivät näy yhdessä yössä. Kärsivällisyys on tärkeä osa positiivista ajattelua, sillä se auttaa sinua pysymään rauhallisena ja järkähtämättömänä tavoitteidesi edessä.

Muista, että pienetkin edistysaskeleet ovat voittoja. Juhli niitä! Olipa kyse sitten puolen kilon pudotuksesta tai viiden minuutin pidemmästä kävelylenkistä, jokainen askel eteenpäin on askel lähemmäksi tavoitettasi.

Arjen vinkkejä positiivisen ajattelun ylläpitämiseen

 1. Aloita päiväsi kiitollisuudella. Mieti kolme asiaa, joista olet kiitollinen – se voi olla yhtä hyvin hyvä sää kuin edellisen päivän onnistunut ateriasuunnitelma.
 2. Aseta realistisia tavoitteita. Suuret tavoitteet voivat tuntua ylivoimaisilta ja johtaa pettymyksiin. Pienet, saavutettavat tavoitteet pitävät sinut motivoituneena.
 3. Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä. Tuki ja kannustus ovat korvaamattomia, kun pyrit muuttamaan elämäntapojasi.

Positiivinen ajattelu ei ole taikakeino, mutta se on voimakas työkalu, joka voi merkittävästi parantaa elämänlaatuasi ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Muista, että jokainen päivä on uusi mahdollisuus rakastaa itseäsi, olla kärsivällinen ja ottaa askeleita kohti terveempää ja onnellisempaa elämää.

 • Positiivisuus pitää kilot kurissa! Positiivisen ajattelun voima painonhallinnassa

  Moni meistä ymmärtää, että terveelliset elämäntavat ja säännöllinen liikunta ovat avainasemassa painonhallinnasta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista puhuttaessa. On olemassa kuitenkin yksi asia, jonka liian moni sivuuttaa. Ja se on positiivinen ajattelu. Tässä artikkelissa käsittelemme, kuinka positiivinen...
 • Myyttejä painonhallinnasta - ethän usko näihin?

  Painonhallinta on matka, joka vaatii kärsivällisyyttä, omistautumista ja ennen kaikkea itsensä rakastamista. Tässä artikkelissa käsittelemme painonhallinnan ympärillä vallitsevia faktoja ja myyttejä, jotka auttavat sinua ymmärtämään paremmin, miten voit edistää omaa hyvinvointiasi painonhallintamatkalla. Myytti: Ylimääräiset kilot...
 • Laihdutus ja painonhallinta: Mistä aloittaa?

  Ennen laihdutusmatkan aloittamista on tärkeää ymmärtää, mitä kehosi tarvitsee pysyäkseen terveenä ja energisenä. Terveellinen laihdutus ei tarkoita nälkäkuureja, vaan tasapainoista ruokavaliota, joka tukee sekä fyysistä että henkistä hyvinvointiasi. Voit aloittaa pitämällä ruokapäiväkirjaa muutaman viikon ajan....

Lue lisää:

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest