5 virkistävää smoothieta: Kokeile uusia raaka-aineita!

1. Hampunsiemenet

Hampunsiemenet ovat hyvä proteiinilisä smoothieen. Ne sisältävät myös terveellisiä omega-3-rasvahappoja. Proteiinipitoinen smoothie pitää pidempään nälkää ja on ravitsemuksellisesti tasapainoinen aamu- tai välipala. Muista kuitenkin, että siemenissä on runsaasti energiaa, joten älä liioittele määrän kanssa.

2. Punajuuri

Punajuuri antaa smoothielle kauniin värin ja ulkomaisten lehtien kehuista päätellen juures tulee olemaan seuraava lehtikaalin veroinen hitti. Punajuuri sisältää muun muassa folaattia, ja sen sanotaan myös ehkäisevän tulehduksia. Punajuuren seuraksi sopivat erilaiset vihannekset, omena tai mustaherukat.

3. Ananaskirsikat

Ananaskirsikoita käytetään yleensä kakunkoristeina, mutta hedelmistä on muuhunkin. Pienet, suloiset hedelmät sisältävät muun muassa C- ja D-vitamiineja sekä karotenoideja. Ne antavat smoothien makuun toivottua vaihtelua.

4. Parsakaali

Vihersmoothieen voi käyttää niin omenaa, lehtikaalia, varsiselleriä kuin kurkkuakin, mutta älä unohda terveysjuomasta todellista superruokaa, parsakaalia.

5. Ananas

Ananas tekee smoothiesta raikkaan ja puhdistavan. Kirpsakka ananas kiihdyttää tehokkaasti aineenvaihduntaa, joten se sopii esimerkiksi aamiaiselle antamaan elimistölle virkeyttä ja vauhtia.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest