7 toimivaa kikkaa: Hallitse mielitekoja ja laihdu

Erikoisiltakin kuulostavat vinkit voivat osoittautua yllättävän toimiviksi. Tutustu tapoihin, joiden avulla saat herkuttelun pysymään kohtuullisena.

Kuvittele painavasi stop-nappulaa

Kun seuraavan kerran mieliteot iskevät, älä ryntää heti keittiöön vaan kuvittele painavasi aivoissasi stop-nappulaa. Odota sen jälkeen kymmenen minuuttia rauhassa, ja mieliteko on ohi.

Korvaa pikaruoka

Etsi terveellisiä vaihtoehtoja rasvaisen pikaruoan tilalle. Korvaa esimerkiksi perunalastut terveellisillä lehtikaalisipseillä tai jäätelö marjaisella tai hedelmäisellä smoothiella. Terveellinen vaihtoehto vie herkutteluhimon tehokkaasti.

Kuvittele itsesi syömässä

Jos mielesi tekee karkkia, kuvittele tilanne, jossa syöt sitä. Mielikuvat herkuttelusta saavat sinut syömään vähemmän, kun ryhdyt oikeasti ruokailemaan, kertoo Carnegie Mellon yliopiston vuonna 2010 tekemä tutkimus. Tutkimus toteutettiin M&M’s-karamelleilla.

Älä kieltäydy kaikesta

Kieltäytyminen kaikista herkuista johtaa todennäköisemmin epäonnistumiseen painonpudotusprojektissa. Keventäjänkin ruokavalioon mahtuu kohtuullisesti herkkuja, ja avain onnistumiseen voikin löytyä ajatuksesta ”syö mitä haluat, mutta älä kaikkea mitä haluat”. Kakkupala silloin tällöin on ok, mutta jokapäiväistä tapaa sen syömisestä ei kannata tehdä.

Käytä omenakikkaa

Kun seuraavan kerran seisot jääkaapin ovella, kysy itseltäsi, oletko oikeasti nälkäinen. Himoitsetpa sitten makeaa tai suolaista, mieti, söisitkö nyt omenan, jos sellainen olisi tarjolla. Jos vastaus on kyllä, olet luultavasti oikeasti nälkäinen. Jos taas vastaat kieltävästi, tyydy vesilasilliseen, sillä kyse on luultavasti nälän sijasta pelkästä mieliteosta.

Lopeta television katselu

Kun keskityt ruokailuhetkeen ilman häiriötekijöitä, tulet syöneeksi pienemmän määrän ruokaa. Television katselu saa sinut puolestaan ahmimaan liikaakin, kertoo Appetitessa julkaistu tutkimus. Jätä siis televisio, lehdet ja kännykkä pois ruokailuhetkestäsi ja syö rauhassa itseäsi kuunnellen. Näin syömäsi ruoan määrä pysyy kohtuullisena ja havaitset paremmin kylläisyydentunteen.

Huijaa silmiäsi

Ota käyttöösi pienemmät ruokalautaset, ja opit pienentämään annoskokoasi helposti. Suurella lautasella normaali ruoka-annos voi näyttää pieneltä, kun taas pienemmällä lautasella se saa normaalit mittasuhteet.

Lähde: health.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest