7 muistisääntöä laihduttajalle: Syö näin ja laihdu

Lue mitkä syömistottumukset kannattaa ottaa osaksi arkea, ja mitkä tottumuksen puolestaan olisi hyvä jättää suosiolla taakseen.

Älä juo kaloreita

Mehut, limut ja muut sokeripitoiset juomat pilaavat nopeasti terveellisen ruokavaliosi. Useimmat näistä tuotteista sisältävät lähes yksinomaan sokeria ja lisäaineita mutta eivät lainkaan ravintoaineita. Hyvä vaihtoehto kaupan juomille on valmistaa itse herkullinen smoothie, jonka makeuttamiseen et tarvitse lainkaan lisättyä sokeria. Tasapainoisen ja ravitsevan smoothien kuidut ja proteiini täyttävät vatsaa, sekä sammuttavat janon terveellisellä tavalla.

Älä jätä aterioita väliin

Kun haluat laihtua tai kiinteyttää kehoasi, ravitsemus on avainasemassa. Tosiasia on, että sinun täytyy täyttää vatsaasi pudottaaksesi painoa. Oikeanlainen ruokavalio on sekä paras tapa pudottaa painoa että pitää kehosi ja mielesi virkeänä. Pidä huolta, että syöt päivittäin niin sanottua kunnon ruokaa, etkä tyydy pelkkiin välipaloihin. Aina vain parempi jos pystyt valmistamaan ruoan itse. Pyri syömään neljästä kuuteen tasapainoista ateriaa päivässä, jolloin myös aineenvaihdunta pysyy hyvin käynnissä koko päivän ajan.

Älä syö raskaasti ennen nukkumaanmenoa

Nukkumaan ei kannata mennä nälkäisenä, mutta juuri ennen nukkumaanmenoa kannattaa välttää liian raskaita aterioita. Myös sokeripitoiset tuotteet kannattaa jättää syömättä, sillä lepoon valmistautuvalle keholle suuret kalorimäärät ovat tarpeettomia, ja myös ruoansulatusjärjestelmä tarvitsee lepoa. Liian raskas ateria juuri ennen nukkumaanmenoa voi lisäksi vaikeuttaa unensaantia, sekä aiheuttaa närästystä. Ennen nukkumaanmenoa kannattaakin syödä hyvin sulava iltapala, kuten banaani tai jogurtti. Pieni iltapala auttaa rentoutumaan raskasta ateriaa paremmin.

Syö vihanneksia ja proteiinia joka aterialla

Nyt ei puhuta paistetuista, juustokuorrutteisista vihanneksista, vaan vitamiineja ja antioksidantteja täynnä olevista tuoreista tuotteista. Vihannekset sisältävät paljon vettä ja kuituja, jotka täyttävät vatsaasi tehokkaasti vähillä kaloreilla. Vaikka kasviksien jokapäiväinen syöminen voi tuntua sinusta aluksi tylsältä, se ei kuitenkaan ole totta. Makuhermoilla kestää hetki sopeutua uusiin makuihin, mutta sen jälkeen erilaiset kasvikset maistuvat mitä herkullisimmilta. Kasvisten rinnalla kannattaa nauttia proteiinia. Runsaasti proteiini sisältävä ruokavalio hillitsee ruokahimoja, auttaa rakentamaan lihasmassaa ja lisää kehon potentiaalia rasvanpolttoon.

Syö terveellisiä rasvoja

Unohda kaikki mitä tulee vähärasvaiseen ruokavalioon, sillä kehomme tarvitsee rasvaa toimiakseen. Hyvät rasvat alentavat pahaa LDL-kolesterolia, sekä lisäävät hyvän HDL- kolesterolin määrää veressä. Hyvien rasvojen on myös todettu vähentävän vatsarasvan muodostumista, Vältä tyydyttyneitä- ja transrasvoja, ja nauti sen sijaan hyviä, tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvoja joka aterialla. Avokadot, oliiviöljy ja pähkinät ovat hyviä vaihtoehtoja.

Syö itse tehtyä ruokaa

Paras tapa noudattaa terveellistä ruokavaliota on valmistaa ruokaa itse. Itse ruokaa laittamalla tiedät varmasti mitä ateriasi sisältävät. Suunnittele ja valmista terveellisiä ruokia, ja jos mahdollista, pakkaa näitä ruokia myös lounasevääksi. Hyvin suunniteltujen aterioiden avulla nälkä ei pääse kasvamaan liian suureksi, ja kotoasi löytyy aina terveellistä syötävää. Pidä aina mukanasi yllättävän nälän tai janon varalta vettä ja terveellisiä välipaloja.

Ole kiltti itsellesi

Vaikka olisit suunnitellut syöväsi terveellisesti, joskus herkkuhimo vain ottaa vallan ja päädyt syömään levyllisen suklaata. Muista kuitenkin olla syyllistämättä itseäsi liikaa. Älä tee herkuttelusta suurempaa asiaa kuin se oikeasti onkaan, sillä itsensä syyllistäminen vain pahentaa asioita ja saa mielialasi laskemaan. Herkuttelun jälkeen palaa takaisin kiinni terveelliseen, itsestäsi hyvältä tuntuvaan ruokavalioon. Painonhallinta edellyttää, että olet tyytyväinen itseesi ja tekemiisi valintoihin.

Lähde: popsugar

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest