Älä haksahda yleiseen mokaan – tarkista onko välipalapatukkasi kaloripommi

Välipalapatukat ovat helppo ratkaisu syötäväksi esimerkiksi ennen liikuntasuoritusta, jos edellisestä ateriasta on kulunut jo runsaasti aikaa. Patukoiden ravintosisällöt kuitenkin vaihtelevat suuresti. Osa patukoista sisältää hurjasti sokeria. Myös kokonaisenergiamäärissä on suuria eroja.

Kun valitset kaupasta välipalapatukkaa, lue ainesosaluettelo tarkasti. Kaloreiden lisäksi myös muihin asioihin on syytä kiinnittää huomiota, vinkkaa Women’s Health.

Proteiini

4–5 grammaa proteiinia patukassa auttaa pitämään nälkää. Jos aiot korvata patukalla aterian, mikä ei useinkaan ole suositeltavaa, huolehdi, että proteiinipitoisuus on 15 gramman tienoilla.

Kuitu

Myös kuitu auttaa pitämään nälkää. Jotta päivän kuitusuositus tulisi täyteen, on jokaisella aterialla hyvä olla kuitua. Hyvä välipalapatukka sisältää myös kuitua.

Rasva

Katso tyydyttyneen ja tyydyttymättömän rasvan suhde. Jos patukan rasvat koostuvat pähkinöistä ja siemenistä, on se parempi vaihtoehto kuin kovan rasvan runsas määrä. Mikäli rasva on lähinnä tyydyttynyttä, katso, ettei patukka sisällä rasvaa viittä tai kuutta grammaa enempää.

Sokeri

Jos patukka sisältää kuivattuna hedelmiä tai marjoja, saat sokerin lisäksi myös muita hyviä ravintoaineita. Siinä tapauksessa patukka voi sisältää sokeria 10–12 grammaa. Jos sokeri on lisättyä, on hyvä valita vähemmän makeutettu vaihtoehto.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest