Syö fiksusti treenin jälkeen – poimi ideat!

Varmista, että syöt ravitsevan ja monipuolisen aterian viimeistään 1,5 tunnin sisään treenin päättymisestä. Aterian on hyvä sisältää sekä proteiinia että hiilihydraatteja.

Jos olet harrastanut lihaskuntoharjoittelua, proteiininsaannista kannattaa pitää entistä tarkemmin huolta. Proteiinia kannattaa syödä hieman jokaisella aterialla, mutta on erittäin tärkeää, että sitä tulee 20–30 grammaa mahdollisimman pian voimaharjoituksen jälkeen. Proteiinipitoista ruokaa kannattaa syödä viimeistään tunnin sisällä harjoituksesta, sillä jos proteiininsaanti viivästyy noin neljään tuntiin, saattaa se hidastaa selkeästi kehittymistä.

Muista, että kovan treenin jälkeen on aina syötävä, vaikka treenaisit myöhään illalla. Muuten lihasten palautuminen hidastuu ja lihaskipu saattaa iskeä entistä kovemmin. Älä kuitenkaan sorru ahmimaan, vaan pidä huoli lautasmallista.

Tässä viisi ideaa hyvään liikunnanjälkeiseen syömiseen:

Kananmunat

Kananmuna on kätevä proteiininlähde, joka pistää palautumisen hyvin käyntiin. Viipaloi esimerkiksi keitetty kananmuna ruisleivän päälle tai pyöräytä munakas, kun tulet kotiin treeneistä.

Bataatti

Makea bataatti on kätevä ja herkullinen hiilihydraattien lähde. Treenin jälkeisen aterian on hyvä sisältää proteiinin lisäksi myös kuitupitoisia hiilihydraatteja. Bataatti on yksi vaihtoehto aterian hiilihydraatinlähteeksi.

Avokado

Rasvainen avokado on terveellinen vaihtoehto syötäväksi treenin jälkeen. Avokadon tyydyttymättömät rasvat ja B-vitamiini pitävät aineenvaihdunnan käynnissä ja auttavat lihaksia palautumaan. Ideaali ateria sisältää aina proteiinin ja hiilihydraattien lisäksi myös pehmeitä rasvoja.

Maitokaakao

Kevyen treenin jälkeen vesi riittää mainiosti juomaksi, mutta jos olet tehnyt raskaan kuntosalitreenin, on palautusjuoma tarpeen. Palautusjuomaksi sopii esimerkiksi maitokaakao, joka nesteyttää ja sisältää samalla sekä hiilihydraatteja että proteiinia. Tutkimusten mukaan maitokaakao palauttaa yhtä tehokkaasti kuin viralliset palautusjuomat.

Vihreä tee

Vihreä tee on hyvä juoma antamaan lisäbuustia kaloreiden polttamiselle. Juo kupillinen vihreää teetä esimerkiksi treeninjälkeisen aterian yhteydessä.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest