Älä jätä aterioita väliin – haittavaikutukset yllättävät

Aterioiden väliin jättäminen voi kostautua monella tapaa ja haitata hidastuvan aineenvaihdunnan kautta jopa painonpudosta. Syömällä säännöllisesti pidät olosi hyvänä ja energisenä läpi päivän. The Daily Meal listasi oireita, joita välin jätetty ruokailu saattaa aiheuttaa.

Sumuinen olo

Keskittymiskyvyn puute, ajatusten kasaaminen ja yksityiskohtien muistaminen saattavat tuntua iltapäivästä hankalalta, jos olet esimerkiksi jättänyt lounaan välistä.

Väsymys

Erään tutkimuksen mukaan aamiaisen väliin jättäminen ja epäsäännöllinen ruokailu olivat yhteydessä väsymykseen. Jos siis haluat tuntea itsesi virkeäksi heti aamusta, muista syödä terveellinen ja ravitseva aamupala, joka sisältää sekä kuitua ja proteiinia.

Hormonaaliset muutokset

Epäsäännölliset ateriavälit voivat aiheuttaa epäterveellisiä notkahduksia verensokeriin etenkin, mikäli jätät aterioita säännöllisesti väliin. Yksittäiset kerrat harvemmin aiheuttavat suurempia seurauksia, mutta jatkuva matala verensokeri voi aiheuttaa jopa hormonaalisia muutoksia huonon ja heikon olon lisäksi.

Lihasmassan menetys

Aterioiden jatkuva väliin jättäminen voi johtaa myös lihasmassan pienentymiseen. Tässäkään tapauksessa yhdellä väliin jääneellä aterialla ei ole vaikutusta, mutta jos jatkat tapaa, alkaa keho ottaa energiaa lihaksista.

Ahmiminen

Tavallinen aterian väliin jättämisen seuraus on myöhemmin päivän aikana tapahtuva ahmiminen. Jos esimerkiksi lounas on jäänyt väliin, sorrut helpommin tekemään epäterveellisiä valintoja myöhemmin päivän mittaan ja syömään esimerkiksi roskaruokaa päivälliseksi. Myös annoskoot karkaavat helposti käsistä, kun nälkä on kasvanut liian suureksi. Varmimmin pystyt noudattamaan kalorisuositustasi, kun syöt säännöllisesti ja kiinnität huomiota annoskokoihin.

Lähde: The Daily Meal

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest