Älä pilaa laihdutustasi kevytlimsalla

Obesity Reviews -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kevytlimsojen lihottava vaikutus johtuu keinotekoisista makeutusaineista, jotka vaikuttavat vatsalaukun bakteerien toimintaan. Tämä aiheuttaa ongelmia aineenvaihdunnan ja nälän tuntemuksien kanssa.

Kevytlimua hörppinyt ei välttämättä tunne vatsalaukkunsa täyttyvän samalla tavalla kuin esimerkiksi vettä janojuomanaan suosiva henkilö. Niinpä hän ei lopeta syömistä ajoissa, mikä aiheuttaa helposti lisäkiloja. Kevytlimujen suurkuluttajilla myös riski sairastua sydänsairauksiin ja kakkostyypin diabetekseen kasvaa.

Samantyyppisiä tutkimustuloksia on saatu aiemminkin. Esimerkiksi Teksasin yliopiston tutkimuksessa seurattiin yli 600 ihmistä 25-vuotiaista 54-vuotiaisiin kahdeksan vuoden ajan, ja selvitettiin heidän lihomistaan. Kevytlimuja vain vähänkin kuluttavat koehenkilöt eivät laihtuneet, ja heillä oli suurempi riski ylipainoon kuin heillä, jotka joivat tavallisia limuja tai vaikka vain vettä.

Laihduttajan onkin syytä harkita, kuinka paljon kevytlimsoja käyttää ja suosia janojuomanaan mieluiten vettä tai kivennäisjuomia.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest