Älä tee tätä virhettä hiilihydraattien kanssa – Keskity mieluummin laatuun

Suomalaiset eivät ole koskaan syöneet niin vähän hiilihydraatteja kuin nyt. Hiilihydraattien osuus päivittäisestä energiansaannista on tällä hetkellä hieman yli 40 prosenttia, kun vuosikymmeniä se oli 60 prosenttia tai enemmän.

– Silti olemme lihoneet jatkuvasti. Painonnousun täytyy johtua muusta kuin hiilihydraateista, toteaa Keventäjien asiantuntija Mikael Fogelholm.

Fogelholm kertoi suomalaisten ravitsemuksesta ja ajankohtaisista ravitsemussuosituksista Vaasan Oy:n järjestämässä Leipäseminaarissa, jossa ravitsemuksen ja ruokakulttuurin asiantuntijat keskustelivat ravitsemussuositusten lisäksi täysjyväviljoista sekä leivän roolista suomalaisten ruokapöydässä.

Pohjoismaiset ravitsemussuositukset ja niitä seuraavat suomalaiset suositukset korostavat täysjyväviljan merkitystä. Leipä tuo ruokavalioon helpossa muodossa kuitua ja täysjyväviljaa, jotka edistävät terveyttä monin tavoin. Runsas ravintokuidun saanti alentaa sydän- ja verisuonitautien riskiä sekä suojaa lihomiselta ja kakkostyypin diabetekselta. Hiilihydraattien täydellisen hylkäämisen sijaan olisikin viisasta keskittyä mieluummin niiden laatuun, etenkin jos mielii pudottaa painoaan.

Täysjyvän suosiminen voi olla yhteydessä muihinkin ruokailutapoihin.

– Vielä julkaisematon tutkimus osoittaa, että ne suomalaiset, jotka söivät eniten lihaa, käyttivät vähiten täysjyväviljaa, Fogelholm kertoo.

Varmista hiilihydraattiesi laatu suosimalla näitä

  •     täysjyväviljavalmisteet
  •     hiutaleet, leseet, sokeroimaton mysli
  •     tumma riisi ja pasta
  •     hedelmät, marjat, kasvikset
  •     peruna
  •     siemenet

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest