Ananaksella monia terveyshyötyjä – auttaa tulehduksiin?

Makea ja mehukas ananas sisältää tärkeitä vitamiineja, kuten A- ja C-vitamiinia. Ananaksessa on myös muun muassa kaliumia, kalsiumia, rautaa, tiamiinia, folaattia ja magnesiumia.

Tuore ananas tunnetaan erityisesti sen sisältämästä bromelaiinista, jonka terveysvaikutuksia on selvitetty useissa tutkimuksissa. Bromelaiini voi lievittää tulehduksia, turvotuksia ja kipua ja edesauttaa mustelmien paranemista.

Myös ananaksen sisältämillä muilla ravintoaineilla on terveyshyötyjä. Tutkimukset ovat esimerkiksi osoittaneet, että beetakaroteenipitoinen ruokavalio pienentää riskiä sairastua astmaan.

Runsas kaliumpitoisten hedelmien ja vihannesten syöminen taas voi auttaa alentamaan verenpainetta.

Ruokavalio, joka sisältää paljon antioksidantteja, auttaa parantamaan hedelmällisyyttä sekä miehillä että naisilla.

Ananaksesta on hyötyä myös sydämelle, sillä sen sisältämät kuitu, kalium ja C-vitamiini tukevat kaikki sydämen terveyttä. Suuret kaliumannokset saattavat ehkäistä aivohalvauksen riskiä sekä munuaiskiviä.

Ananaksen sisältämä C-vitamiini tekee hyvää iholle. Se ehkäisee ryppyjä, parantaa auringon vahingoittamaa ihoa ja on tärkeässä roolissa kollageenin tuotannossa. Purkillinen ananasta riittää täyttämään päivittäisen C-vitamiinintarpeen.

Lähde: medicalnewstoday.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest